Buffalo Tales – Amsterdam

(από το άλμπουμ “Roadtrip Confessions”, 29/6/2013)

O Αυστραλός Wes Carr (aka Buffalo Tales) παίζει φολκ. Και το κάνει καλά. Ακούει Bon Iver και μάλιστα φανατικά. Διασκευάζει ως ένας άλλος Elliot Smith το «Diamonds» της Rihanna. Και έχει κερδίσει και το Αυστραλιανό Super Idol. Και είχε και ένα τεράστιο συμβόλαιο με την Sony. Και τα παράτησε όλα αυτά, πληρώνοντας την ρήτρα του συμβολαίου με ότι είχε κερδίσει από το παιχνίδι για να φύγει από την Sony και να κυκλοφόρησει μόνος του την μουσική που εκείνος ήθελε. Άξιος.

 

Warm Soda – Tell Me A Whisper

(από το 7” “Tell Me A Whisper/This Changes Everything”, 1/7/2013)

Γκαραζοπαρέα (τώρα το λένε και power pop) από το Oakland που τους μάζεψε και αυτούς η εξαιρετική Burger Records. Κυκλοφορούν έναν 7” που θυμίζει λίγο Belle & Sebastian και λίγο παλιούς καλούς Strokes. Φανταστικό.

 

The War on Drugs – Red Eyes

(από το άλμπουμ “Lost In Dream, 18/3/2014)

Νέα δουλειά που θα κυκλοφορήσει το 2014  για τους Αμερικάνους, που αν κρίνουμε από το πρώτο δείγμα τους με το πολύ καλό Red Eyes, τότε θα πρέπει να αναμένουνε ένα τεράστιο άλμπουμ. Προφανώς και θυμίζει Springsteen αλλά εγώ θα έβαζα από πάνω και λίγο Arcade Fire  για να δέσει το γλυκό.

 

Beastmilk – Death Reflect Us

(από το άλμπουμ “Climax”, 29/11/2013)

Φινλανδικό post punk  που σε γυρνάει τότε που πιτσιρικάς έγραφες τις πρώτες κασέτες σου γεμισμένες με ονόματα όπως Joy Division, Sisters Of Mercy, Bauhaus και Killing Joke. Εξαιρετικοί!

 

The Child Of Lov – Fly

(από το άλμπουμ “The Child Of Lov”, 3/7/2013)

O Βέλγος Cole Williams (aka The Child Of Lov) προσπάθησε να τα ζήσει όλα σε ένα μόλις χρόνο. Γνωρίζοντας μόνο αυτός τα πολλά προβλήματα με την καρδιά του όπου ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να σταματήσει, προσπάθησε να βγάλει όλη την αγάπη του και το ταλέντο του στην μουσική στο έναν και μοναδικό δίσκο του. Και τα κατάφερε. Κυκλοφορεί από την Domino και συνεργάζεται με τον Damon Albarn, Danger Mouse, Thundercat, Doom και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από καλό. Συναυλίες, φεστιβάλ και αξιόλογα supports τον έκαναν μάλλον τόσο ευτυχισμένο που η καρδιά του τελικά τον πρόδωσε στις 10/12/2013. Ήταν μόλις 25.