Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (12-18/12).

Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή

Σκηνοθεσία: Peter Jackson

Πρωταγωνιστούν: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Lee Pace, Luke Evans, Orlando Bloom, Evangeline Lilly, James Nesbitt, Ken Stott, Manu Bennett, Aidan Turner, Andy Serkis, Benedict Cumberbatch

Πλοκή: Ο Μπίλμπο Μπάγκινς με τον Μάγο Γκάνταλφ και δεκατρείς Νάνους με επικεφαλής τον Θόριν Δρύασπι, συνεχίζουν την επική αποστολή τους για να ανακτήσουν το Μοναχικό Βουνό και το Ερεμπορ, το χαμένο Βασίλειο των Νάνων. Στο γεμάτο κινδύνους και περιπέτειες ταξίδι τους, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η αναμέτρηση με ένα πλάσμα πιο τρομακτικό από οποιοδήποτε άλλο, ένα πλάσμα που θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο το κουράγιο της Συντροφιάς, αλλά και τα όρια της φιλίας τους και την σοφία  που τους προίκισε το ίδιο το ταξίδι: τον Δράκο Σμάουγκ (Νοσφιστή).

Trivia: Οσο επική είναι η τριλογία «The Hobbit» άλλο τόσο… επικό είναι το μπάτζετ για την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του ομώνυμου βιβλίου του Tolkien που διαίρεσε σε τρία μέρη ο Peter Jackson. Tο αστρονομικό τελικό κόστος της τριλογίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 700 εκατομμύρια δολάρια!

To provocateur σχόλιο: Ουδέν σχόλιο! Εναν ολόκληρο χρόνο μετρούσαμε μέρες για τη συνέχεια του ταξιδιού στη Μέση Γη!

 

12 Χρόνια Σκλάβος

Σκηνοθεσία: Steve McQueen

Πρωταγωνιστούν: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Paul Giammati, Lupita Nyongo, Paul Dano, Sarah Paulson

Πλοκή: Βρισκόμαστε στις προπολεμικές του εμφυλίου Βορρά και Νότου, ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο 1841. Ο Solomon Northup, ένας ελεύθερος μαύρος από τα βόρεια της Νέας Υόρκης, πέφτει θύμα εξαπάτησης, απάγεται, και πωλείται ως σκλάβος στον άσπλαχνο Edwin Epps.  Ο Solomon θα ζήσει την απάνθρωπη σκληρότητα αλλά θα συναντήσει και την αληθινή ανθρωπιά. Μέσα από την ευτυχή συγκυρία της γνωριμίας του με έναν φιλάνθρωπο Καναδό ρεφορμιστή και πολέμιο της θανατικής καταδίκης, καταφέρνει όχι μόνο να επιζήσει από την δωδεκαετή κόλαση σκλαβιάς, αλλά και να βγει αλώβητος από την απίστευτη αυτή δοκιμασία, διατηρώντας στο ακέραιο το ήθος και την αξιοπρέπειά του.        

Trivia: Ενα συγκλονιστικό στατιστικό στοιχείο: Θα πρέπει να δούμε την ταινία διάρκειας 134 λεπτών, περίπου 50.000 φορές, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλη ήταν η διάρκεια της ζωής που ο ελεύθερος ήρωας έζησε ως σκλάβος!

Το provocateur σχόλιο: Μία απίστευτη αληθινή ιστορία, σενάριο βγαλμένο από τις «βρώμικες» σελίδες της ιστορίας των ΗΠΑ, ένας χαρισματικός σκηνοθέτης, σπουδαίες ερμηνείες από ένα εκπληκτικό καστ, και ιδού ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κούρσα των Οσκαρ του 2014. 

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε…

Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος

Σκηνοθεσία: Alan Taylor

Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Natalie Portman, Anthony Hopkins, Stellan Skarsgard, Christopher Eccleston, Jaimie Alexander

Πλοκή: Αντιμέτωπος μ’ έναν εχθρό πιο αρχέγονο κι από το ίδιο το σύμπαν, ο Thor θα παλέψει για την σωτηρία της Γης και των Εννέα Βασιλείων, στην πιο επικίνδυνη και πιο προσωπική του περιπέτεια, που θα τον ενώσει ξανά με την Jane Foster και θα τον κάνει να θυσιάσει τα πάντα προκειμένου να μας σώσει.

Trivia: Μέχρι στιγμής, η ταινία έχει ξεπεράσει σε παγκόσμιες εισπράξεις τα 600 εκατομμύρια δολάρια κι έχει αναδειχθεί στην τέταρτη πιο πετυχημένη εισπρακτικά, ταινία της Marvel, ξεπερνώντας και τον πρώτο Iron Man. Κι αυτό δεν είναι τελικό, καθώς συνεχίζει να προβάλλεται ανά τον κόσμο, ενώ ακόμη δεν έχει «ανοίξει» στην Ιαπωνία.

To provocateur σχόλιο: Το sequel του θεού του Κεραυνού είναι πολύ καλύτερο από την πρώτη ταινία, αλλά την παράσταση κλέβει ο Loki – ένας πραγματικά απίστευτος Tom Hiddleston! Και… προσοχή, προσοχή! Μη φύγετε μέχρι να πέσει και το τελευταίο credit, καθώς υπάρχουν δύο έξτρα σκηνές, μία στη μέση και μία μετά από τους τίτλους τέλους, που οδηγούν στο επόμενο κεφάλαιο του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel!

https://www.youtube.com/watch?v=tvKjS2s1v0k