Ο πρώτος Πάπας προερχόμενος από τη Λατινική Αμερική, κατάφερε να «κερδίσει» μεγαθήρια και να κάνει την έκπληξη, επισκιάζοντας τους εξής 9 συνυποψηφίους του για το βραβείο:

Μπασάρ αλ Άσαντ, πρόεδρος της Συρίας

Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon

Τεντ Κρουζ, Γερουσιαστής του Τέξας

Μάιλι Σάιρους, τραγουδίστρια

Μπαράκ Ομπάμα, πρόεδρος των ΗΠΑ

Χασάν Ρουχανί, πρόεδρος του Ιράν

Κάθλιν Σεμπέλιους, υπουργός Υγείας των ΗΠΑ

Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην σύμβουλος της NSA

Έντιθ Ουίντσορ, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων

Ο νέος Πάπας προκαλεί τον θαυμασμό λόγω της ταπεινότητας που τον διακρίνει. Προτίμησε την απλότητα ενός Ford Focus, από την… παπική  Mercedes, ενώ πολλές είναι οι φορές που μετακινείται με το λεωφορείο της γραμμής για να πάει από το ξενοδοχείο του στη… δουλειά και το ανάποδο. Δεν επέλεξε να μένει στα πολυτελή συγκροτήματα του Βατικανού, ανάμεσα σε υπηρέτες, αλλά σε έναν εφεδρικό ξενώνα.

Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει είναι πολλές. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι από τους πιο ισχυρούς οργανισμούς παγκοσμίως, τόσο σε επιρροή όσο και σε χρήματα. Ανάλογα σε ένταση, είναι και τα σκάνδαλα που μαστίζουν το εσωτερικό της.

Και ήταν η «Μαύρη Παρασκευή», την ώρα που οι Αμερικανοί έτρεχαν στα εμπορικά κέντρα για να εκμεταλλευτούν τις μεγάλες προσφορές και να ψωνίσουν, εκείνος εκφωνούσε έναν πύρινο λόγο για την «ειδωλολατρία του χρήματος» και τις… στρεβλώσεις του καπιταλισμού.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε «Ένας superstar στο Βατικανό».