Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα από 7 έως 11 Οκτωβρίου, περίοδο κατά την οποία οι πολίτες είχαν πλέον εκτιμήσει πολύ πιο ψύχραιμα τις πολιτικές ανατροπές που εκτυλίχθηκαν στα τέλη του Σεπτέμβρη και είχαν ως αποτέλεσμα την προφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Έτσι, στην Α’ Αθηνών, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου, με την ψαλίδα από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει, σε σχέση με τις εκλογές του 2012.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που αγγίζει το 20% (19,9%) και φανερώνει τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού.

Τα δύο κόμματα που εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά των εκλογών του 2012 είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα της Α’ Αθηνών.

 Στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη διαφορά έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου του 2012. Έτσι, στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά αγγίζει πλέον το 7,2% από το 5,2%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην 5η θέση με ποσοστό 4,1%.

Και σε αυτήν την περιφέρεια, ενισχυμένα εμφανίζονται τα κόμματα της Χρυσής Αυγής και το ΚΚΕ (πάντα σε σχέση με την τελευταία εκλογική αναμέτρηση).

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

 Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς, η δυσφορία των πολιτών προς το πρόσωπό τους αποτυπώνεται έντονα στα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO για το Newpost.gr, αφού οι αρνητικές κρίσεις είναι περισσότερες από τις θετικές γνώμες.

Οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί στην Α’ Αθηνών είναι η Λιάνα Κανέλλη, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τους τρεις τους να παίρνουν καλό βαθμό από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Α’ Αθηνών πατώντας εδώ.

 Αντίθετα, στη Β’ Αθηνών, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στην κορυφή των προτιμήσεων των ψηφοφόρων. Η Σοφία Σακοράφα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γιάννης Δραγασάκης φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις, με τον Γιάννη Δημαρά των ΑΝ.ΕΛ να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση και ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον Απόστολο Κακλαμάνη, να βρίσκεται στην έκτη.

Για να δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO για το Newpost.gr πατήστε εδώ.