Χριστούγεννα έρχονται, καταλαβαίνεις ότι δεν αλλάζουν και πολλά στο soundtrack της εποχής από χρονιά σε χρονιά, οπότε κατανοείς πως για ακόμα μία φορά, θα υποστείς ξανά και ξανά και ξανά το «Last Christmas».

Γιατί στην τελική, για τι άλλο θυμάσαι τους Wham ε; Θες να με πείσεις ότι αν σου πει κάποιος το όνομά τους, το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό ΔΕΝ είναι το «Last Christmas»; Ψεύδεσαι, και ψεύδεσαι και το ακούς Σούζι!

Θα προσπαθήσω να στο κάνω λίγο καλύτερο και πιο ανάλαφρο το μαρτύριο όμως φέτος, τουλάχιστον να προσθέσω λίγη ποικιλία για να μην παίρνεις φάτσα γκρίνιας κάθε που θα ακούς τις νότες του εν λόγω τραγουδιού. Επειδή λοιπόν τις προάλλες έπεσα σε μία πολύ καλή version που ακόμα και ως φανατική της original κατά βάση, την έχω βάλει γύρω στις 10 φορές στο replay, σου έχω πιο κάτω 3 διαφορετικές των Wham βερσιόν, ώστε να το σπάσεις λίγο φέτος!

1.Florence and The Machine

Θέλω να πιστεύω πως αναγνωρίζεις την αξία της φωνής της Florence. Θέλω να πιστεύω ότι έχεις νιώσει την ανατριχίλα ακούγοντάς την. Θέλω να πιστεύω πως γουστάρεις τα «Dog Days Are Over», «Lover to Lover», «No Light No Light» και τα υπόλοιπα των δίσκων. Αν απάντησες ναι στα παραπάνω, πάτα play στο από κάτω βίντεο. Σε γρήγορο info recap, οι Florence and The Machine έκαναν το συγκεκριμένο cover το 2009 όταν πέρασαν μια βόλτα από το Live Lounge του BBC Radio1.

 

2. Manic Street Preachers

Από το album τους «Lipstick Traces (A Secret History of Manic Street Preachers)» που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2013 και το οποίο περιείχε διάφορα b-side tracks, cover versions και γενικότερα τραγούδια, εκτός μερικών εξαιρέσεων, που οι MSP είχαν κυκλοφορήσει και παλαιότερα. Μία από αυτές τις εξαιρέσεις, καταλαβαίνεις πως ήταν και το Last Christmas, το οποίο ερμήνευσε live o frontman James Dean Bradfield στο βρετανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα TFI Friday.

 

3. Peace

Αυτή ήταν η version που βρήκα την προηγούμενη εβδομάδα όταν την πόσταρε στο site του το βρετανικό περιοδικό NME. Μιας και δε γνώριζα το συγκρότημα και αγνοούσα παντελώς ακόμα και την ύπαρξή του, πάτησα play από απλή περιέργεια, μιας και το άρθρο εξυμνούσε τόσο το cover όσο και τους Peace. Είναι special. Και αυτοί και η δική τους χριστουγεννιάτικη εκδοχή. Με έκαναν να χαμογελάσω και γούσταρα που πήρα happy feeling από αυτό που άκουγα και έβλεπα ταυτοχρόνως. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να το δεις κι εσύ.

 

ΥΓ.1: Μην με βγάλεις άκυρη αν δεν συμπεριέλαβα κάποιο cover που εσύ έχεις ανακαλύψει, η μουσική είναι ατελείωτη για να τα ξέρω όλα, αλλά εάν θες, μοιράσου το μαζί μου στα social media που θα βρεις από κάτω!

ΥΓ.2: Σε έπιασε λίγο το X-mas mood ή τζάμπα το άρθρο;!