Ήταν το 2012 όταν ένα μαύρο σύννεφο απλώθηκε πάνω από τους fans των ταινιών «Star Wars». Τόσο μαύρο λες και η Σκοτεινή Πλευρά είχε κυριαρχήσει στον πλανήτη! Βλέπεις ήταν η χρονιά που ανακοινώθηκε η πώληση της Lucas Film στη Disney.

Και μπορεί αυτό να μην σημαίνει πολλά σε έναν απλό άνθρωπο (έτσι είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς) αλλά για τους μυημένους στη Δύναμη ήταν σκέτη καταστροφή. Γιατί με τη Lucas Film πωλήθηκαν αυτομάτως στη Disney και τα δικαιώματα των φιλμ «Star Wars». Και πολύ σύντομα η καταστροφή έγινε πραγματικότητα – το «Star Wars VII» ετοιμάζεται να βγει στις μεγάλες οθόνες μέσα στα επόμενα χρόνια, με τον J.J. Abrams να έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Και τώρα ήρθε ένα ακόμα πλήγμα για τις ταινίες που μας κράτησαν συντροφιά στα παιδικά μας χρόνια. Μετά τους Jedi και ο Indiana Jones ανήκει και επίσημα στη Disney.

Όπως έγινε γνωστό η εταιρία αγόρασε τα δικαιώματα του διάσημου αρχαιολόγου. Ναι μεν τα δικαιώματα των πρώτων τεσσάρων ταινιών του Indiana Jones παραμένουν στη Paramount Pictures, αλλά πλέον η Disney έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει τις νέες περιπέτειες του ήρωα που ενσάρκωσε τόσο επιτυχημένα ο Harrison Ford.