Στον ποιητή Δημήτρη Κοσμόπουλο απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο Κ.Π. Καβάφη για το έτος 2013. Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στο Κάιρο της Αιγύπτου, παρουσία των Υπουργών Πολιτισμού της Αιγύπτου και των πρέσβεων Ελλάδας, Κύπρου και Σερβίας στην Αίγυπτο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το 2013 είναι το Έτος Κ.Π. Καβάφη, ενώ συμπληρώνονται και 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή.

Η διεθνής επιτροπή του βραβείου απαρτίζεται από Έλληνες και Αιγύπτιους πανεπιστημιακούς και συγγραφείς που έχουν σχέση με το έργο του ποιητή, επέλεξε τον Δημήτρη Κοσμόπουλο για το σύνολο του ποιητικού του έργου..

Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος γεννήθηκε το 1964 στο Κοντογόνι (Παπαφλέσσα) Πυλίας, στη Μεσσηνία. Μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε ευρωπαϊκές γλώσσες και έχουν περιληφθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες. Δοκίμια και μεταφράσεις του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Ποιητικές συλλογές: Λατομείο (Κέδρος, 2002), Του νεκρού αδελφού (Κέδρος, 2003), Πουλιά της Νύχτας (Κέδρος, 2005), Ανάστασις του Ανδρέα Ταρκόφσκι (Ερατώ, 2008), Βραχύ χρονικό (Κέδρος, 2009), Κρούσμα (Κέδρος, 2011).