Όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν στο Provocateur (δες εδώ κι εδώ), έχουμε παντού τις άκρες μας. Ο αρχιρουφιάνος μας, λοιπόν, είναι βέρος βρυξελλιώτης και μάλιστα από αυτούς που συμμετέχουν στις εργασίες για την πολυπόθητη συμφωνία ανάμεσα σε δανειστές και ελληνική κυβέρνηση. Αυτός ο κύριος που μας αγαπά ιδιαίτερα και είναι προβοκάτορας από τη φύση του, μας δίνει τις πληροφορίες του όποτε είναι αυτό δυνατό. Μία από αυτές τις φορές ήταν και χθες αργά το βράδυ…

Σύμφωνα με τον Robert (γιατί εμείς λέμε και ποιες είναι οι πηγές μας και μιλάμε και επώνυμα άμα λάχει) το ΔΝΤ και η τρόικα οι Θεσμοί έδωσαν τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση, με μέτρα που χαρακτηρίζονται από τους δανειστές ως «αρκετά κοντά σε αυτό που θέλαμε, αν και κάναμε σοβαρές υποχωρήσεις».

 


 

Οι διαταγές προτάσεις των δανειστών είναι οι εξής:

  • Πώληση νεφρών (οι πληροφορίες μιλούν για 4.000 το 2015 και άλλα τόσα το 2016)
     
  • 24.000 παρθένες 22-26 ετών. Μάταιες οι προσπάθειες του πρωθυπουργού που υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν τόσες.
     
  • Αύξηση ορίου ηλικίας στις συντάξεις με αποτέλεσμα άνδρες-γυναίκες να συνταξιοδοτούνται στα 70 έτη.
     
  • Ευθανασία σε όσους περνούν τα 70 (με αυτό τον τρόπο, όσα χρήματα υπολογίζονταν για συντάξεις θα πηγαίνουν σε τόκους δανείων).
     
  •  Αύξηση ΦΠΑ στις εξής κατηγορίες προϊόντων: «Οξυγόνο» και «νερό».
     
  • Σκληρή φορολόγηση των κλισέ φράσεων στους δημοσιογράφους, με τις πληροφορίες μας να κάνουν λόγο για σύλληψη του Πάνου Σόμπολου εξαιτίας της αναδρομικότητας του μέτρου.
     
  • Ιδιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και των κατοίκων συμπεριλαμβανομένων (εξαιρουμένης της Κρήτης, μετά από βέτο που άσκησε ο Επίτιμος.)
     
  • Ποινικοποίηση των απεργιών για να μην πηγαίνει ούτε λεπτό χαμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσε ο Ρόμπερτ (ο ρουφιάνος μας ντε!), η πρόταση αυτή ήταν έμπνευση ενός Έλληνα ο οποίος την έστειλε στους Θεσμούς μέσα από το λογαριασμό than_tzimer_kill_communists@gmail.com.

 


Αρχικά οι διαταγές προτάσεις των δανειστών αντιμετωπίστηκαν με δυσαρέσκεια από την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο «τι να κάνουμε δε μας αφήνουν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, οι τσογλαναράδες οι Ευρωπαίοι, γιατί αυτοί θέλουν το πρόγραμμα της Μυκόνου (του κώλου δηλαδή –και δη του τουρλωμένου)» όπως μας δήλωσε άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια, όμως, και υπό την απειλή του ερχομού του Σταύρου Θεοδωράκη (που είναι άλλη μία διαταγή πρόταση των δανειστών), η ελληνική πλευρά αναθεώρησε και πλέον υποστηρίζει πως έχει ήδη γίνει η αρχή για μια αμοιβαία επωφελή λύση. Όπως σταθερά δηλώνει από το Φεβρουάριο και μετά…