Την αγάπη του για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα εκμυστηρεύτηκε στο περιοδικό «Paris Match » ο Jean-Paul Belmondo. Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό την οποία εικονογράφησε ο Philippe le Tellier ο Γάλλος ηθοποιός οδήγησε μία Renault Alpine A220.

Το άρθρο του «Paris Match» έφερε μαζί δύο ήρωες του Γαλλικού έθνους: Τον φωτογράφο Philippe le Tellier και τον Jean – Paul Belmondo ο οποίος, κατά τη διάρκεια της ζωής του, έχει εμφανιστεί σε 85 ταινίες. Η συνέντευξη και φωτογράφηση έδωσε την ευκαιρία στον star του σινεμά και αυτό-αποκαλούμενο φίλο της αυτοκίνησης την ευκαιρία να δοκιμάσει τη συγκίνηση της οδήγησης του πρωτότυπου Alpine A220, το οποίο (με κινητήρα 3000 κ.εκ. V8 της Gordini) συμμετείχε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1968. Ωστόσο, στο τέλος, μόνο ένα από τα τέσσερα A220 έφτασε στη γραμμή τερματισμού του μεγάλου γαλλικού αγώνα. 

Αντίθετα με το alter ego του στις Η.Π.Α., τον Steve McQueen , ο Jean – Paul Belmondo δεν δήλωσε συμμετοχή σε αγώνες αυτοκινήτου, αφήνοντας τον γιο του Paul να το κάνει, ο οποίος κατάφερε να φτάσει έως και τη Formula1 το 1990. 

Ο «Bebel» όπως αποκαλούν οι Γάλλοι τον αγαπημένο τους ήρωα, μπορεί να μην δοξάστηκε στις πίστες αλλά πάντα είχε (και έχει) ένα θησαυρό στο γκαράζ του: Μια Ferrari 250 GT Cabriolet , μια Maserati Ghibli και ακόμη ένα Morgan 4/4, επιπλέον στον καρπό του ήταν πάντα ένα Rolex Daytona (πρόσφατα πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Γενεύη).

Αλλά αυτό που μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν ότι ,για την εμπειρία του με την Alpine A220 , το αστέρι δεν επέλεξε να φορέσει Blue jean και δερμάτινο μπουφάν, αλλά ήθελε να έχει την εμφάνιση-στολή ενός μάλλον stylish gentleman, που όλοι γνωρίζουν πως έχει… βενζίνη στο αίμα του.

Για το τέλος σας αφήσαμε ένα κλασσικό κυνηγητό με αυτοκίνητα από την ταινία «Οι Διαρρήκτες» του 1971. Η θρυλική σεκάνς της καταδίωξης του, με πρωταγωνιστές ένα Fiat 124 και ένα Opel Rekord, έμεινε στην ιστορία του σινεμά. Οι σκηνές γυρίστηκαν στον Πειραιά, στη Γλυφάδα και σε πολλές Πειραιώτικες συνοικίες.

 
(Φωτογραφίες: Philippe le Tellier / περιοδικό Paris Match από το 1968)