Πολλοί άνθρωποι πειραματίζονται αρκετά μέχρι να κατασταλάξουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Ο Jeff Bridges ωστόσο δεν είχε αυτή την… πολυτέλεια (ευτυχώς για εμάς και για την 7η τέχνη). Γιος του τηλεοπτικού star Lloyd και της ηθοποιού Dorothy Bridges έκανε τη παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη σε ηλικία 1 ετών και από τότε πήρε τον δρόμο του.

Και στα 22 του χρόνια βλέπει το ταλέντο του να αναγνωρίζεται, καθώς κερδίζει την πρώτη του υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου για την ταινία «The Last Picture Show». Το Χρυσό Αγαλματάκι μπορεί να μην το κέρδισε, αλλά σίγουρα του άνοιξε πολλές πόρτες – και ο Bridges τις δοκίμασε όλες.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πειραματιστεί σε πολλούς ρόλους, όπως και ότι διαφορετικοί άνθρωποι τους θαυμάζουν για εντελώς διαφορετικούς ρόλους. Οι nerds για τη πρωτοπόρο ταινία επιστημονικής φαντασίας «Tron», οι γυναίκες για τον σκοτεινό πιανίστα στο «The Fabulous Baker Boys» και οι πιο μάγκες για την ερμηνεία του ως Jeffrey Lebowski – ή ως The Dude, όπως τον φωνάζουν οι… φίλοι του από τότε.

Συνολικά ο Bridges έχει παίξει σε πάνω από 50 ταινίες, έχει προταθεί 6 φορές για το βραβείο Όσκαρ και τελικά κατάφερε να το κερδίσει το 2009 για τον ρόλο του στο «Crazy Heart». Κρίμα θα ήταν μια τέτοια καριέρα να μην είχε και λίγο… χρυσό μέσα.