Ναπολεόνε ντομάτας και μοτσαρέλας στο φούρνο!

Μια συνταγή για εργένηδες και... προνοητικούς!

Ναπολεόνε ντομάτας και μοτσαρέλας στο φούρνο!

Μια συνταγή για εργένηδες και... προνοητικούς!

Όλα τα πράγματα στη ζωή θέλουν μια στρατηγική και μια διαδικασία, γιατί αν δεν έχεις το νου σου, θα έρθει η ώρα που μπορεί να σου γυρίσουν σαν μπούμερανγκ στα μούτρα σου.

Στο σπίτι, λοιπόν, τις ικανότητες και τις δεξιότητες (δεν πιστεύω αυτή την λέξη να την πάρει είδηση η Ζωίτσα και να έχουμε άλλα...) που έχεις, πρέπει να τις παρουσιάζεις με μέτρο γιατί διαφορετικά την έβαψες! Άμα σε πάρει είδηση η «κυρία» σου ότι σκαμπάζεις από ηλεκτρολογικά, δεν ξαναμπαίνει ηλεκτρολόγος στο σπίτι που να κοπανιέσαι κάτω. Αν δε σε κάποια στιγμή αδυναμίας και ως ένδειξη αλληλεγγύης βοηθήσεις στο κρέμασμα της κουρτίνας, τότε θα κρεμάς κουρτίνες μέχρι να πάρεις σύνταξη...

Κάπως έτσι την πάτησε κι ο Γιώργης. Η έφεση του προς την μαγειρική ήταν δεδομένο γεγονός στο σπιτικό του. Το ίδιο δεδομένο ήταν και να του έρθει και το μπούμερανγκ κατάμουτρα. Σαββάτο απόγευμα, λοιπόν, κι ο λεβέντης ετοιμάζεται να φύγει να πάει να δει ματσάκι μπάσκετ (ελπίζοντας να ισοφαρίσει  ο βάζελος τον πρώτο αγώνα που "ρούφηξε" στο ΣΕΦ) και τσαααακκ! Πετάγεται η καλή του...

"Γιώργο, βοήθησε με να φτιάξω ένα ορεκτικό, γιατί δεν προλαβαίνω".  Είχαν, βλέπεις, καλεσμένους το βράδυ. Η πίεση του Γιώργη στο 20 με τη μια! Όμως, είπαμε, δεν πρόσεχε και είχε έρθει η ώρα να το πληρώσει. Αλλά ο Γιώργης απρόσεκτος μεν, γάτος δε, είχε στο τσεπάκι λύση σπέσιαλ, σούπερ γρήγορη και πολύ νόστιμη!

Ντομάτα ναπολεόνε με μοτσαρέλα στο φούρνο!

 

Υλικά

  • 4 ντομάτες κόκκινες σφιχτές, κομμένες σε χοντρούτσικες φέτες
  • 1 κ. της σούπας βαλσάμικο
  • 2 κ. της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι –πιπέρι (όσο θέλεις)
  • Ξερό σκόρδο
  • 2 κ. της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2-3 μπάλες μοτσαρέλα σε φέτες (λίγο πιο λεπτές από τις ντομάτες)
  • Ελαιόλαδο- βαλσάμικο- φυλλαράκια  βασιλικού
     

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι, το ξερό σκόρδο και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Περνάτε τις φέτες της ντομάτας από την μαρινάδα και τις αφήνετε να μανταριστούν για δέκα λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο με μισάνοιχτη την πόρτα και τοποθετήστε τη σχάρα σε ψηλό σημείο.
 


Σε σκεύος στρογγυλό, με χαμηλό γείσο και διάμετρο 28 εκ., που κάνει για φούρνο και είναι κατάλληλο να σερβίρετε απευθείας, στρώνετε τις μαριναρισμένες φέτες ντομάτας εναλλάξ με τις φέτες της μοτσαρέλας σε κυκλική διάταξη.

Φουρνίζετε και ψήστε για 20 – 25 λεπτά. Μετά τα 15-17 λεπτά έχετε το νου μας στο φούρνο για να ξεφουρνίσετε  όταν το χρώμα είναι ανάλογο του γούστου σας.  
 


 

Ξεφουρνίστε, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, βαλσάμικο αν και όσο θέλετε, φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού και αν θέλετε τρίβετε με ένα μύλο χοντροκομμένο πιπέρι.

Tip: Μπορείτε ανάμεσα στις φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας να βάλετε ροδέλες  κρεμμυδιού κομμένες σε μέτριο-ψιλό πάχος.  

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα