Όλα τα πράγματα στη ζωή θέλουν στρατηγική, γιατί αν δεν έχεις το νου σου, θα έρθει η στιγμή που μπορεί να την πατήσεις γενναία. 

Στο σπίτι, λοιπόν, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που έχεις, πρέπει να τις παρουσιάζεις με μέτρο γιατί διαφορετικά την έβαψες φιλαράκο! Άμα σε πάρει είδηση το κορίτσι σου ότι σκαμπάζεις από ηλεκτρολογικά, δεν ξαναμπαίνει ηλεκτρολόγος στο σπίτι που να κοπανιέσαι κάτω. Αν δε σε κάποια στιγμή αδυναμίας και ως ένδειξη αλληλεγγύης βοηθήσεις στο κρέμασμα της κουρτίνας, τότε θα κρεμάς κουρτίνες μέχρι να πάρεις σύνταξη…

Κάπως έτσι την πάτησε κι ο Γιώργης. Η έφεση του προς την μαγειρική ήταν δεδομένο στη φωλίτσα τους. Το ίδιο δεδομένο ήταν και να του έρθει και το μπούμερανγκ κατάμουτρα. Σαββάτο απόγευμα, λοιπόν, ετοιμάζεται να πάει να δει ματσάκι μπάσκετ και τσαααακκ…

Μωρό μου, βοήθησε με σε παρακαλώ να φτιάξω ένα ορεκτικό, γιατί δεν προλαβαίνω“.  Η πίεση του Γιώργη στο 20! Όμως, είπαμε, δεν πρόσεχε και είχε έρθει η ώρα να το πληρώσει. Αλλά ο Γιώργης απρόσεκτος μεν, γάτος δε, είχε στο τσεπάκι λύση σπέσιαλ, σούπερ γρήγορη και πολύ νόστιμη!

Ντομάτα ναπολεόνε με μοτσαρέλα στο φούρνο!

Υλικά

  • 4 ντομάτες κόκκινες σφιχτές, κομμένες σε χοντρούτσικες φέτες
  • 1 κ. της σούπας βαλσάμικο
  • 2 κ. της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι –πιπέρι (όσο θέλεις)
  • Ξερό σκόρδο
  • 2 κ. της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2-3 μπάλες μοτσαρέλα σε φέτες (λίγο πιο λεπτές από τις ντομάτες)
  • Ελαιόλαδο- βαλσάμικο- φυλλαράκια  βασιλικού
     

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι, το ξερό σκόρδο και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Περνάτε τις φέτες της ντομάτας από την μαρινάδα και τις αφήνετε να μανταριστούν για δέκα λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο με μισάνοιχτη την πόρτα και τοποθετήστε τη σχάρα σε ψηλό σημείο.
 


Σε σκεύος στρογγυλό, με χαμηλό γείσο και διάμετρο 28 εκ., που κάνει για φούρνο και είναι κατάλληλο να σερβίρετε απευθείας, στρώνετε τις μαριναρισμένες φέτες ντομάτας εναλλάξ με τις φέτες της μοτσαρέλας σε κυκλική διάταξη.

Φουρνίζετε και ψήστε για 20 – 25 λεπτά. Μετά τα 15-17 λεπτά έχετε το νου μας στο φούρνο για να ξεφουρνίσετε  όταν το χρώμα είναι ανάλογο του γούστου σας.  
 


 

Ξεφουρνίστε, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, βαλσάμικο αν και όσο θέλετε, φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού και αν θέλετε τρίβετε με ένα μύλο χοντροκομμένο πιπέρι.

Tip: Μπορείτε ανάμεσα στις φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας να βάλετε ροδέλες  κρεμμυδιού κομμένες σε μέτριο-ψιλό πάχος.