Graphics Interchange Format. Αυτές οι τρεις λέξεις μπορεί να μην σου λένε τίποτα, ωστόσο το ακρωνύμιο “GIF” έχει μπει για τα καλά στη διαδικτυακή σου ζωή. Τα συναντάς καθημερινά, χωμένα κάπου εκεί ανάμεσα στις γραμμές ενός άρθρου. Μπορούμε να πούμε πως εν έτει 2015 τα GIFs αποτελούν το… αλατοπίπερο ενός κειμένου, το στοιχείο εκείνο που σπάει τη μουντάδα των λέξεων. Η τσαχπινιά που κάνει το μάτι σου να “παίζει” και το στόμα σου να χαμογελά, με άλλα λόγια.

Έξυπνα, καυστικά, κουλά και ρεαλιστικά, τα GIFs “κουμπώνουν” και συμπληρώνουν μια πρόταση ή ένα επιχείρημα, πολλές φορές με τέτοιο τρόπο που μια χιλιάδα λέξεων δεν θα αρκούσε για να κάνει την ίδια δουλειά. Και βγήκε προχτές, που λέτε, μια ψυχή από το Huffington Post και δήλωσε πως το καλυτερότερο GIF όλων των εποχών είναι αυτό που απεικονίζει ένα στιγμιότυπο από 2 γκρούπις σε συναυλία του Skrillex.

Δηλαδή αυτό:

 

“Το καλύτερο GIF όλων των εποχών”, κυρία μου; Μεγάλη και βαριά κουβέντα για να τη ξεστομίσει κανείς… Και σου το λέμε αυτό γιατί η γκιφόσφαιρα έχει να μας χαρίσει πολύ καλύτερα… διαμαντάκια από το συγκεκριμένο τίμιο (οφείλουμε να ομολογήσουμε) γκιφάκι. 

Όπως αυτά που συμπεριλαμβάνονται στη δεκάδα που παραθέτουμε παρακάτω…

 


via

 


via

 


via

 


Brush with Law.gif

via

 


Classroom Sneeze.gif

via

 

Tongue Out.gif

via

 


via

 

Sleeping Student.gif

via

 

Escalator Arm.gif

via

 

Cheetos.gif

via