Δεν ξέρεις τίποτα σχετικά με την τέχνη της φωτογραφίας. Δίνεις περισσότερα από πέντε κατοστάρικα και αγοράζεις μια φωτογραφική DSLR. Ορκίζεσαι πως θα γίνεις ο τεράστιος φωτογράφος που πάντα ονειρευόσουν: Επαίνους από το National Geographic, συμμετοχή στα Παγκόσμια Βραβεία Φωτογραφίας, δόξα, αναγνώριση και δεν συμμαζεύεται… Αυτά ήταν τα όνειρά σου.

Μέχρι που την έκανες δική σου.

Και συνειδητοποίησες ότι ποτέ σου δεν είχες πραγματικά την όρεξη να κάτσεις να διαβάσεις τις αναλυτικές οδηγίες από το εγχειρίδιο χρήσης. Είπες, “θα το ψάξω μέσω ίντερνετ”. Γελάει ο κόσμος…

Από την μέρα που αγόρασες την κουμούτσα, η επιλογή auto είναι μόνιμα επιλεγμένη στη φωτογραφική σου. Τραβάς τοπίο; Auto. Τραβάς πρόσωπα; Auto. Τραβάς στο σκοτάδι; Auto. Τραβάς εν κινήσει; Auto. Βασικές έννοιες από τον κόσμο της φωτογραφίας όπως “ISO” και “ταχύτητα κλείστρου” παραμένουν ανεξερεύνητα πεδία, τη στιγμή που νομίζεις ότι το διάφραγμα αποτελεί ρινική πάθηση.

Τέρμα, όμως, ως εδώ!

Ένας καλός κυριούλης (κι εξίσου καλός φωτογράφος) ο Daniel Peters βγάζει την τσίμπλα της αμάθειας από τα μάτια σου και σου προσφέρει στο πιάτο όλες εκείνες τις γνώσεις που ποτέ δεν απέκτησες. Κι όλα αυτά μέσα από ένα πολύ απλό διάγραμμα-οδηγό. Ρίξε μια ματιά και βγες έξω να φωτογραφίσεις… like a boss!