Το βασανιστικό αυτό ερώτημα τυραννά κάθε σκεπτόμενο πολίτη αυτής εδώ της χώρας μετά το απίστευτο σκηνικό που έλαβε χώρα στις χέστρες στους διαδρόμους της Βουλής.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου το Σάββατο που μας πέρασε απαγόρευσε σε αστυνομικό των ΜΑΤ να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του κτιρίου. Μια κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα τη σφοδρή αντίδραση των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών, οι οποίοι θεωρούν ότι η αντιμετώπισή τους από την κα Κωνσταντοπούλου παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματά τους, τόσο ως  εργαζομένων, όσο και ως ανθρώπων.

Κι επειδή πολύς λόγος και μανούρα γίνεται αυτές τις μέρες για το πρωτοφανές περιστατικό, χωρίς κανείς να εστιάζει στο πραγματικό πρόβλημα και την επίλυσή του, το Provocateur αναλαμβάνει την πρωτοβουλία προκειμένου να βρεθεί λύση στην ανάγκη (κυριολεκτικά) των αστυνομικών.

Προτείνουμε, λοιπόν, 5 σημεία της Αττικής στα οποία ο κάθε άνδρας των ΜΑΤ θα μπορεί στο εξής να κάνει την ανάγκη του χωρίς να φοβάται μην πεταχτεί η Κωνσταντοπούλου και αρχίσει να διαμαρτύρεται για τις… πιτσιλιές τους.

 

1. Ομόνοια και πέριξ

Τα τσιμέντα, οι στοές, και τα παρτέρια της περιοχής έχουν ποτιστεί τόσο έντονα με τη μυρωδιά των ούρων, που πλέον αποτελούν σήμα κατατεθέν της πιο κεντρικής περιοχής της πρωτεύουσας. Οι ματαζτήδες, κατουρώντας σε όποιο μέρος της ευρύτερης περιοχής επιθυμούν, μπορούν να συμβάλλουν κι αυτοί με το δικό τους λιθαράκι στη διατήρηση της νεοελληνικής αυτής πολιτιστικής ταυτότητας.

 

2. Εθνικός Κήπος

Μακριά από την βαβούρα της Βασιλίσσης Σοφίας και τα αδιάκριτα βλέμματα της Κανέλλη, της Μακρή και του Ζουράρι, οι φίλοι μας οι αστυνομικοί μπορούν να απολαμβάνουν την ιεροτελεστία του ουρείν κάτω από τη χαρακτηριστική σκιά που προσφέρουν τα πάμπολλα δέντρα του Εθνικού Κήπου. Τα τρεχούμενα νερά, συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό, προσφέροντας ακόμη πιο επιτυχημένο (και άμεσο) αποτέλεσμα.

 

3. Πλατεία Κουμουνδούρου

Απλά, φανταστείτε τον Τσίπρα να βγαίνει να πάρει αέρα από το παράθυρο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος και να εισπνέει τα… σώψυχα των αστυνομικών. Η συμβολική νίκη των σωμάτων ασφαλείας έναντι της ουροφοβικής κυβέρνησης δεν θα έχει προηγούμενο. Βέβαια εδώ “παίζει” το εξής πρόβλημα για τους εξεγερμένους ματαζτήδες: Νευριασμένος Αλέξης = Χαρούμενη Ζωίτσα. Ίσως θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά…

 

4. Μαλακάσα

Τώρα που καλοκαιριάζει, στον αγαπημένο συναυλιακό χώρο γίνεται το “ουρείς με, ουρώ σε” κι ως εκ τούτου δεκάδες χημικές τουαλέτες βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή. Πραγματικός παράδεισος για κάθε συχνοουρικό, είναι βέβαιο πως οι ματατζήδες θα βρουν εκεί τη χέστρα που κάποιοι τους στερούν ετσιθελικά! Αυτήν που λιγουρεύονται κατά τη διάρκεια του 8ώρου τους και που ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΙΣ δεν δέησε να τοποθετήσει εντός ή εκτός μιας σταθμευμένης κλούβας που κάνει βάρδια.

 

5. Δικηγορικό γραφείο Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο… Αποτελεί, βέβαια, μια επικίνδυνη επιλογή που θα μπορούσε να ακολουθηθεί μονάχα από γενναίους αστυνομικούς που έχουν υπηρετήσει στις καταδρομές. Οδηγίες για την αποστολή: Ένας κρατάει τσίλιες μη βγει η Ζωή στο μπαλκόνι και ο δεύτερος κάνει την ανάγκη του με ένα πλατύ χαμόγελο που μαρτυρά ικανοποίηση και (κυρίως) εκδικητικότητα. Ιδανικά, μπορούν να βάψουν τον απέναντι τοίχο με το στένσιλ της παραπάνω φωτογραφίας και από κάτω το σύνθημα “Από την Ελλάδα μέχρι την Αγγλία,  ξελάφρωμα δικαίωμα και όχι αμαρτία”.