Από πού κι ως πού να γίνει trend στο ελληνικό twitter η… Ζάμπια; Όσοι από εσάς παρακολουθείτε έστω και τους τίτλους της ειδησεογραφίας της ημέρας, γνωρίζετε ήδη την απάντηση. Για τους υπόλοιπους, ιδού μια μίνι περίληψη: Ως γνωστόν, χρωστάμε σαν χώρα και της Μιχαλούς. Κι εκτός από τη Μιχαλού, οφείλουμε και κάτι… ψιλά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σήμερα, που λέτε, η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα προς το ΔΝΤ το οποίο (πάνω-κάτω) έλεγε τα εξής:

“Αγαπητούλι Ταμειάκι,

Αν μπορείς, λέμε ΑΝ μπορείς… Γίνεται να σου πληρώσουμε τις 4 δόσεις που σου οφείλουμε για τον Ιούνιο όλες μαζί και όχι τμηματικά; Εννοείται πως θα σου πληρώσουμε και τις τοκογλυφικές επιβαρύνσεις, μην το συζητάς καθόλου! Μικρά παιδιά είμαστε ή αντιπολίτευση όπως παλιά που σε πειράζαμε; Ε, φανταστικούλι ταμειούλι; Γίνεται;

Θα στα πληρώσουμε εκεί κοντά στα τέλη του μηνός. Όχι τίποτε άλλο, αλλά είμαστε ‘στεγνοί’ και πρέπει να πληρώσουμε και τους μισθούς του Άδωνι και της Ζωίτσας, γιατί ποιος τους ακούει μετά… Έχει κάνει και κάτι παραγγελίες ο Πανούλης από το Αμέρικα, δεν μπορούμε να του δώσουμε άκυρο μωρέ…. Βρήκε κάτι αεροπλανάκια και κάτι ελικοπτεράκια κοψοχρονιά μέσα από το Amazon. Ήταν ευκαιρία, λέει.

ΥΓ 1: Please ταμειούλι, κάνε τα κουμάντα σου! Εν ανάγκη ζήτα από την Άνγκελα, έχει λεφτά αυτή. Στον τάφο θα τα πάρει;
ΥΓ 2: Ο Γιάνης λέει “πολλά φιλιά στο Κριστινάκι!”
 

Μετά από αυτήν την πειστική επιστολή, το ΔΝΤ δεν μπορούσε να πει όχι και -έμμεσα- αποδέχθηκε το αίτημα για ενοποίηση των δόσεων. Βέβαια, ένας αξιωματούχος του Ταμείου την πέταξε τη μπηχτή του και είπε ότι η τελευταία χώρα που έκανε χρήση του δικαιώματος για ενοποίηση των δόσεων ήταν η αφρικανική Ζάμπια στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Τι το ήθελε ο δόλιος; Το πήραν οι έλληνες χρήστες του twitter και το έκαναν σημαία τους…