Ενα παλιό, αλλά… καλό σύνθημα επιστράτευσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, για την άφιξη του «πολύ» Μίκαελ Εσιέν.

Οι φίλοι του τριφυλλιού φώναζαν όλο το βράδυ «Μιχαλάκη είσαι τρέλα» (σύνθημα που γεννήθηκε επί Κωνσταντίνου) και μόλις είδαν τον Γκανέζο σταρ να βγαίνει από την Πύλη 7, εκστασιάστηκαν (οι φωτό και το βίντεο παρακάτω μιλούν από μόνα τους).

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής εντυπωσιάστηκε είναι η αλήθεια και δήλωσε ότι αυτό που αντίκρισε με την προσγείωσή του είναι «απίστευτο».
Η υποδοχή ήταν… εκρηκτική σε σημείο που μάλιστα ο Εσιέν τρόμαξε από κροτίδα που έσκασε τη στιγμή που σταμάτησε για να κάνει δηλώσεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες! Βέβαια αμέσως χαμογέλασε και ξεκίνησε να μιλάει: 

«Ήταν μια εύκολη απόφαση. Γνωρίζω τον Παναθηναϊκό. Είχα επικοινωνία και με έναν φίλο μου που με ενημέρωσε για την ομάδα. Η απόφαση ήταν εύκολη», είπε αρχικά ο 32χρονος μέσος.

 

 

Για το αν ήρθε σε επικοινωνία με τον Τζιμπρίλ Σισέ ο Εσιέν απάντησε: «Μίλησα με τον Σισε. Του είπα ότι υπάρχει μια ενημέρωση για ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκού και εκείνος μου είπε ότι είναι εξαιρετική περίπτωση».  Και για την τρομερή υποδοχή του κόσμου, ο πρώην άσος της Μίλαν ανέφερε: «Είναι απίστευτο…»

Τέλος ρωτήθηκε και για τα «θέλω» του κόσμου τα οποία είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η πορεία στην Ευρώπη: «Φυσικά. Ο ΠΑΟ είναι μια μεγάλη ομάδα. Επιστρέφει την Ευρώπη και εγώ από την πλευρά μου θα βοηθήσω να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κατακτήσουμε τίτλους».

Την ίδια ώρα, όπως και πολλές ώρες πριν την άφιξή του, ο κόσμος του «τριφυλλιού» απολάμβανε τις στιγμές στο αεροδρόμιο με τα συνθήματα να δίνουν και να παίρνουν, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς. Χαρακτηριστικά αυτά που ανέφεραν «Μιχαλάκη εεε…» και «Μιχαλάκη είσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα» όπως και αυτά εναντίον του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε κάθε περίπτωση, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού υποδέχθηκαν έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ και ο ίδιος -πάντα χαμογελαστός- αλλά και εμφανώς σαστισμένος από τον αριθμό των οπαδών που είχε συγκεντρωθεί τέτοια ώρα, έδειξε να απολαμβάνει τις πρώτες του στιγμές στη χώρα μας.