Τα Exumas είναι μια αλυσίδα από μικρά νησιά που βρίσκονται ανατολικά από τις Μπαχάμες. Στο μέσον περίπου αυτής της νησιωτικής αλυσίδας, υπάρχει η αμμώδης νησίδα Staniel (Staniel Cay), στα βόρεια της οποίας υπάρχει μια πολύ μικρότερη με το όνομα Big Major Cay, με έκταση μόλις 1 τετραγωνικό μίλι.

Το Big Major Cay ή το Pig Beach, όπως αλλιώς ονομάζεται, έχει την ιδιαιτερότητα να κατοικείται σχεδόν μόνο από γουρούνια τα οποία περιδιαβαίνουν το νησί και πολλές ώρες τις ημέρας κολυμπούν στη θάλασσα προκειμένου να δροσιστούν.

Για την παρουσία των γουρουνιών αυτών στο νησάκι, πολλές ιστορίες θρυλούνται. Μια εκδοχή είναι ότι πολύ παλαιότερα, κάποιοι ναυτικοί είχαν αφήσει εκεί ελεύθερα κάποια γουρούνια. Αυτά θα αναπαραχθούν και όταν εκείνοι θα επέστρεφαν κάποια στιγμή στο μέλλον, θα είχαν στη διάθεσή τους άφθονο χοιρινό κρέας. Ένας άλλος θρύλος είναι ότι κάποια γουρούνια επέζησαν ενός ναυαγίου, κολύμπησαν μέχρι εκεί και στη συνέχεια αναπαράχθηκαν.  

Μια τρίτη πιθανότητα, είναι ότι τα γουρούνια διέφυγαν εκεί κολυμπώντας από κοντινά νησιά, ενώ μια τελευταία εκδοχή αναφέρει ότι κάτοικοι της περιοχής θέλοντας να τονώσουν την επισκεψιμότητα του νησιού και την τουριστική κίνηση δημιούργησαν αυτή την ατραξιόν η οποία είχε και έχει απίστευτα θετικά αποτελέσματα.

Κι αυτό διότι, το Pig Beach είναι πλέον ένα «must visit point» για όποιον βρίσκεται στην περιοχή. Η μεγάλη επισκεψιμότητα έχει λύσει και το επισιτιστικό θέμα των γουρουνιών: Όταν πλησιάζουν οι βάρκες των επισκεπτών τα γουρούνια κολυμπούν προς αυτές και αυτοί τα ταΐζουν. Εάν οι βάρκες βγουν στα πολύ ρηχά τα γουρούνια εφορμούν στις βάρκες αναζητώντας οτιδήποτε φαγώσιμο.

Εκτός από τα γουρούνια-κολυμβητές, την πανίδα του νησιού συμπληρώνουν μερικά πουλερικά όπως επίσης και αρκετά αγριόγιδα.