Τυχαία στα youtube suggestions είχε βγει μία μέρα στα δεξιά ένα video της Ivy και καθότι ήμουν σε mood μουσικής εξερεύνησης, πάτησα play χωρίς να το πολυσκεφτώ. Ήταν αρκετό για να δηλώσω fan, να πατήσω like, follow και τα συναφή σε κάθε social media λογαριασμό της, να τη βάλω cover στο προσωπικό μου προφίλ.

Είναι από εκείνες τις τραγουδίστριες που βγάζουν τόσο έντονα την προσωπικότητά και το δυναμισμό τους με έναν υποχθόνιο τρόπο, που δε γίνεται να μη την προσέξεις. Είναι οπτικοακουστική οπτασία χωρίς καμία υπερβολή, γιατί δεν έχει να σου πουλήσει μόνο το έντονο κόκκινο κραγιόν, σήμα κατατεθέν της, αλλά και τους funky ήχους της.

Στα πρώτα της βήματα ήθελαν να την προμοτάρουν σαν ακόμα μία τραγουδίστρια με φουλ μπαλάντες στο μουσικό στιλ της Celine Dion. Ευτυχώς δε τα κατάφεραν. Δεν αποφοίτησε ποτέ από το σχολείο, γιατί προτίμησε να κατευθυνθεί προς το LA με την μητέρα της όταν ήταν ακόμα 16. Η μεγάλη ευκαιρία της δόθηκε όταν πρωταγωνίστησε στη σκοτεινή και εξτρίμ χιουμοριστική ταινία «Drop Dead Gorgeous»,  όπου υποδύθηκε τη Cynthia Barris, ρόλος που είχε πολλά στοιχεία από τη δική της ζωή, αφού υπήρξε και μοντέλο. Μέχρι στιγμής δηλαδή στα 24 της χρόνια, τα έχει καταφέρει άψογα σε τρεις καλλιτεχνικούς χώρους. Οφείλεις να δώσεις thumbs up.

«Highly talented, creative rebel», έτσι έχει χαρακτηριστεί, ενώ το ταλέντο της αναγνωρίστηκε ακόμα και από τον μουσικό θρύλο Sting, όταν πρόσφατα είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί μαζί της. Σε αντίθεση με πολλούς από τους φίλους της που ονειρεύονταν απλά να κάνουν οικογένεια και παιδιά, η Ivy ποτέ δεν υπήρξε τόσο κοντόφθαλμη. Ονειρεύτηκε κάτι περισσότερο και το κατέκτησε με αργά και σταθερά βήματα, ενώ το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα καλύτερο και είναι γραφτό από την μοίρα να βρεθεί με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της. Αν ισχύει αυτό το άστρο που πολλοί ζητούσαν από συμμετέχοντες σε talent shows, η Ivy αποτελεί την ενσάρκωσή του σε ένα και μόνο πλάσμα.

Το Arkansas girl σου φέρνει την pop μουσική με την πιο sassy νότα. Black and white μοτίβα στα βίντεό της, στίχοι που η ίδια υποστηρίζει πως βγαίνουν ειλικρινά, μέσα από τις δικές της εμπειρίες. Αγαπά να βρίσκεται on stage και από μικρή έψαχνε να το κάνει πράξη με οποιαδήποτε ευκαιρία, ακόμα κι αν ήταν δηλώνοντας συμμετοχή στη σχολική ομάδα cheerleading. Η ίδια δεν προσπαθεί να δώσει κάποιο μήνυμα ζωής, αλλά γουστάρει να περνά καλά και με τα soul φωνητικά της, θες το ίδιο και εσύ. Αυτό που βλέπεις και αυτό που ακούς είναι ένας τέλειος συνδυασμός από Amy Winehouse, Gwen Stefani και Johnny Rotten, η μουσική της είναι αυτό που χαρακτηριστικά η ίδια ονομάζει swamp hop, dirty beats δηλαδή και swagger πλαισιωμένο με ισοπεδωτικά φωνητικά.

Με την κομψή ψηλόλιγνη φιγούρα της, τα έντονα ζυγωματικά και το στιλιζαρισμένο ξανθό μαλλί της, έχει μια αύρα femme fatale. Η εταιρεία της Cherrytree Records/Interscope βρήκε το next big thing και το EP της κυκλοφορεί ήδη, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της τόσα χρόνια και της σθεναρής αντίστασής της σε όσους προσπάθησαν να αλλάξουν τον ήχο της. «Introducing the Dame» ο τίτλος και αποτελείται από 4 τραγούδια. Το σε jazz ήχους «Money», το sexed-up «Hot Damn», το γεμάτο συναίσθημα «Hang Forever» και το gospel hangover anthem «I Don’t Wanna Wake Up».

Η Ivy πλέον έχει βρει τον εαυτό της μουσικά, δε κρύβει την προφορά και τις νότιες ρίζες της, δε φορά κανένα προσωπείο, αποδέχεται πλήρως τον εαυτό της και ξέρει πολύ καλά τι έχει να προσφέρει μουσικά.