Για την ηθική ανάμεσα στην δραστηριότητα του κράτους, αλλά και της αγοράς σκοπεύουν να συζητήσουν πολίτες από διάφορες διαστάσεις της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας την Πέμπτη. Ειδικότερα, η Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις» προχωρά σε μία ακόμα συζήτηση με θέμα «Ηθική, Αγορά και Κράτος» σήμερα Πέμπτη, 14 Μαΐου, στις 19:00 στο χώρο εκδηλώσεων του Aegean College (Πανεπιστημίου 17), σε συνεργασία με το Aegean Research Centre και το Forum ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συμβάλλει στη συζήτηση αναφορικά με την κοινωνική ευθύνη που οφείλει να χαρακτηρίζει τη λειτουργία τόσο του ιδιωτικού, όσο, όμως, και του δημόσιου τομέα. Πρόκειται για ένα θέμα που ανά τακτά διαστήματα επανέρχεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, ιδιαίτερα σε στιγμές, όπως η τρέχουσα, που η ανάγκη μεταρρυθμίσεων και θεσμικών αλλαγών στο κράτος, αλλά και στη λειτουργία της αγοράς καθίσταται ξεκάθαρη, ώστε να μπορέσει η οικονομία να ξεφύγει από το τέλμα και να δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας για όλους τους πολίτες.

Κατά την εκδήλωση θα μιλήσουν ο Χρήστος Διαμαντόπουλος (Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις», Ludwig von Mises Institute International και Endeavor Greece), ο Paolo D’ Anselmi (University of Rome Tor Vergata), η Σταυρούλα Μηλιάκου (Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού, Υπουργείο Οικονομικών) και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Farmers Republic).

Εφαλτήριο για την εκδήλωση αποτέλεσε η πρόσφατη έκδοση του βιβλίου Public Management as Corporate Social Responsibility από τον οίκο Springer International Publishing των P. D’ Anselmi, Αθ. Χύμη και Μ. Di Bitteto, επί του οποίου θα γίνει και σχετική παρουσίαση.