Περασμένα μεγαλεία; Μπορεί. Τα μεγαλεία πάντως, όποτε και να τα ζήσεις, όσα χρόνια κι αν περάσουν, μεγαλεία θα παραμείνουν και θα σε γεμίζουν χαρά και υπερηφάνεια για την εμπειρία και το κατόρθωμα.

Πριν από τέσσερα ακριβώς χρόνια, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την 6η Ευρωλίγκα στη Βαρκελώνη, σε ένα Final Four που ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο από… το αεροπλάνο κιόλας. Το απέδειξε στον τελικό κόντρα στην πολύ καλή Μακάμπι της εποχής.

Ο Παναθηναϊκός καθάρισε γρήγορα τη Σιένα στον ημιτελικό με 77-69 και σειρά πήρε η ομάδα του λαού, του Ντέιβιντ Μπλατ, που είχε διαλύσει κυριολεκτικά στον ημιτελικό τη Ρεάλ με 82-63. 

Ποιος να σταματήσει όμως τον Παναθηναϊκό των Διαμαντίδη, Νίκολας, Σάτο, Φώτση, Μπατίστ, Καλάθη; Τελικό σκορ 78-70 και MVP του Final Four ο ένας και μοναδικός 3D, κατά κόσμον Δημήτρης Διαμαντίδης.


 

 

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Πάργκο 12, Ελιγιάχου 8, Έιντσον 18(2), Πνίνι 9(2), Σχορτσανίτης 4, Μπoυρστάιν , Μπλου 15(3), Μάτσβαν 3

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 13 (3), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου