Η ατάκα «πρωτάθλημα για άλλα 20 χρόνια» του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τη φιέστα του Ολυμπιακού για τον 42ο τίτλο στην ιστορία του, δεν ήταν τυχαία. Το αντίθετο. Μελετημένη σε κάθε της… λέξη ήταν η πρόταση που ξεστόμισε ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων.

Ο ιδιοκτήτης των ισόβιων πρωταθλητών είναι έτοιμος να ρίξει τη βόμβα που λέγεται Ρομπίνιο. Ο Βραζιλιάνος έχει ξαναπαίξει στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ και μάλιστα οι Πειραιώτες είχαν κλεισμένο πέρυσι τον 31χρονο μέσο, αλλά ο Μίτσελ ήταν εκείνος που είπε “όχι”.

Τώρα, λοιπόν, φαίνεται πως έρχεται η στιγμή του deal. Κάτι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που δήλωσε “φτιαγμένος” με όσα ακούγονται για την εγκληματική οργάνωση, κάτι ο Βίτορ Περέιρα που θέλει στην ομάδα του έναν ηγέτη και μια φυσιογνωμία των γηπέδων όπως ο Ρομπίνιο, συνηγορούν στην άφιξη του πρώην παίκτη της Ρεάλ και της Μίλαν (και όχι μόνο), στο Καραϊσκάκη.

Σύμμαχος του Ολυμπιακού είναι δύο ακόμη παράγοντες: η θέληση του Βραζιλιάνου να επιστρέψει στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και η Μίλαν, η οποία θέλει να απαλλαγεί από ένα βαρύ συμβόλαιο (τον έχει παραχωρήσει δανεικό στη Σάντος).

 

Ο Καρίγιο και οι άλλοι…

Ο Ολυμπιακός τρέχει ταυτόχρονα και τις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις του. Η μία λέγεται… Καρίγιο. Εχουμε γράψει σχετικά και το θέμα “έχει” ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος βρίσκεται στην Αργεντινή για να φέρει τον συμπατριώτη του επιθετικό.

Σε ανοιχτή γραμμή οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται και για τα μετόπισθεν και συγκεκριμένα για ένα στόπερ που είχαν ασχοληθεί έντονα τον Ιανουάριο. Αυτός είναι ο Νέτο της Ζενίτ, τον οποίο επίσης θέλει ο Περέιρα στο ρόστερ. Οι δύο ομάδες είναι σε διαρκή επικοινωνία και οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να είναι γρήγορες.
 

https://www.youtube.com/watch?v=_tU0DpDrt_w


“Τελευταίο” υπαρκτό μεταγραφικό ζήτημα για τον Ολυμπιακό είναι ο Άλεξ της Γκιμαράες. Επίσης ένας ποδοσφαιριστής που τον θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός των πρωταθλητών. Ο Περέιρα τον γνωρίζει καλά, ενώ ο Πορτογάλος εξτρέμ κάνει εξαιρετική χρονιά εφέτος με την ομάδα του.