Το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό συνεχίζεται. Ή, για να είμαστε ακριβείς, το ντέρμπι Γιαννακόπουλος-Σπανούλης συνεχίστηκε και σήμερα Δευτέρα, μετά τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου.

Δράση, για την επίθεση Γιαννακόπουλου στον Σπανούλη, ανέλαβε ο αθλητικός εισαγγελέας, Κώστας Σιμιτζόγλου, ο οποίος παρενέβη για τις καταγγελόμενες από την ΚΑΕ Ολυμπιακός απειλές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε βάρος του Βασίλη Σπανούλη.

Ο κ. Σιμιτζόγλου κάλεσε σε κατάθεση μέσα στην εβδομάδα τον αθλητή του Ολυμπιακού, ο οποίος θα ερωτηθεί αν επιθυμεί την ποινική δίωξη Γιαννακόπουλου και για την εξύβρισή του. Ο εισαγγελέας έχει βεβαίως στα χέρια του και το επίμαχο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ.

Εκτός από αυτό, όμως, σε δήλωση μεταμέλειας προχώρησε και ο ίδιος ο κ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως επικοινώνησε με τον Βασίλη Σπανούλη μια μέρα μετά το ματς.



Αναλυτικά η δήλωση Γιαννακόπουλου:

«Θεωρώ προσωπικό μου χρέος και αδήριτη ανάγκη- σεβόμενος τόσο τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει και τους φιλάθλους του όσο και την ιστορία της οικογένειάς μου κι εμού του ιδίου- να δηλώσω δημοσίως πως όσα συνέβησαν το Σάββατο (2/5/2015) στο ΟΑΚΑ δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο.
Το ίδιο ακριβώς επεσήμανα και στον Βασίλη Σπανούλη κατά την επικοινωνία που είχαμε την επομένη του αγώνα.

Το ελληνικό μπάσκετ αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας παγκοσμίως και δεν θα πρέπει μεμονωμένες στιγμές να αποπροσανατολίζουν φιλάθλους, αθλητές και παράγοντες. Κι εγώ είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζω».