Στη μεταγραφική ενίσχυσή του επενδύει από τώρα ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι έχουν σταμπάρει δύο επιθετικούς πρώτης γραμμής και… ποιότητας Α, και σιγά-σιγά φουλάρουν τις μηχανές για τις διαπραγματεύσεις.

Πρώτος στόχος είναι ο Γκουίντο Καρίγιο. Μάλιστα, για τον 23χρονο επιθετικό της Εστουντιάντες, έχει πάρει εντολή ο Λουτσιάνο Γκαλέτι να πάει στην Αργεντινή και να φέρει τον παίκτη.
 

Η υπόθεσή του, βέβαια, δεν είναι εύκολη, καθώς τον θέλουν κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες (Μπενφίκα), όμως ο Λούτσο έλαβε την εντολή να αξιοποιήσει τις εξαιρετικές σχέσεις με την πρώην ομάδα του για να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον Αργεντίνο κανονιέρη, με 16 συνολικά γκολ σε πρωτάθλημα και Κόπα Λιμπερταδόρες. Κλειδί, φυσικά, είναι οι απαιτήσεις των Αργεντίνων, που ζητούν 4-5 εκατομμύρια ευρώ. 

 

Και Αλεξ στο μενού

Μια άλλη περίπτωση που κοιτάζει ταυτόχρονα και… εναλλακτικά ο Ολυμπιακός, είναι εκείνη του Αλεξ. Του 24χρονου αριστερού εξτρέμ της Γκιμαράες. Δημοσίευμα από την Ιβηρική, αυτή τη φορά από τη Jornal de Noticias, αναφέρει ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη κάνει τις πρώτες επαφές με την ομάδα του παίκτη: «Να τελειώσουν το θέμα του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού τις επόμενες μέρες θέλουν στον Ολυμπιακό ώστε ο Άλεξ να έχει αποκτηθεί πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας».

Η τιμή  του Άλεξ ανέρχεται περίπου στο 1,5 με 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο παίκτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Βίτορ Περέιρα.