Ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος για τη λευκή σκόνη που εστάλη σήμερα στην Εισαγγελία Αθηνών. Όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δεν είναι βάκιλος του άνθρακα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά από εντολή του υπουργείου Υγείας, ειδικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, παρέλαβε φάκελο που περιείχε λευκή σκόνη προκειμένου να διερευνηθεί για τον βάκιλο του άνθρακα και άλλα παθογόνα εσκεμμένης διασποράς.

Παράλληλα ελήφθησαν όλα τα προσήκοντα μέτρα, -ενημέρωση των εργαζομένων που βρισκόταν στο γραφείο, και για καθαρά προληπτικούς λόγους, χορήγηση δοσολογίας αντιδότου άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας, που άνοιξε το φάκελο και σε όσους εργαζόμενους βρισκόταν στο ίδιο γραφείο.

Το δείγμα εστάλη στο εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η μοριακή διερεύνηση του δείγματος ήταν αρνητική. Το αποτέλεσμα της συμβατικής καλλιέργειας θα εκτιμηθεί σε 24 και 48 ώρες από την λήψη του δείγματος.