Η Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις» αποτελεί μια πρωτοβουλία πολιτών προερχόμενων από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών, ακαδημαϊκών και κοινωνικών χώρων, η οποία από το 2014συνθέτει ιδέες, προσεγγίσεις και απόψεις που δύνανται να επιτευχθούν και να προκύψουν μέσα από τη διάδραση και την ώσμωση όλων όσοι κινούνται στο δημιουργικό και ορθολογικό ευρωπαϊκό φιλελεύθερο χώρο.

Η προβολή καινοτόμων ιδεών και προτάσεων εντός κι εκτός της Κοινότητας αυτής, γίνετα σε μία στιγμή που η κοινωνία παρουσιάζει τάσεις αποσύνθεσης και ενίσχυσης των άκρων. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις» διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, στις 18:30 το απόγευμα, στο Ίδρυμα Ν. Π. Γουλανδρή – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4 / Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1, Αθήνα) εκδήλωση με θέμα «Γεωπολιτική, Νόμισμα και Ελλάδα».

Στην εκδήλωση θα τοποθετηθούν και θα συζητήσουν οι κ.κ. Δημήτρης Καιρίδης (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Navarino Network), Γεώργιος Τζογόπουλος (Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις», ΕΛΙΑΜΕΠ, Global Times και ChinaandGreece.com), Δημήτρης Κατσίκας (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παρατηρητήριο της Κρίσης-ΕΛΙΑΜΕΠ), και Παύλος Τσίμας (ΣΚΑΪ, Εφημερίδα «Τα Νέα» και Huffington Post Greece). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Χρήστος Διαμαντόπουλος (Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις», von Mises Institute και Endeavor Greece).