Ο Ολυμπιακός έφερε τη σειρά των πλέι οφ κόντρα στη Μπαρτσελόνα, τούμπα. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου έκανε μεν τα λάθη της, που θα πούμε παρακάτω, κατέθεσε όμως ψυχή και αποφασιστικότητα. Σε συνδυασμό με το “σπρώξιμο” της εξέδρας κατάφερε και πήρε για δεύτερη φορά τους Καταλανούς, διαμορφώνοντας το σκορ -προς στιγμήν και μέχρι τον αυριανό “τελικό”- στο 2-1 υπέρ της.

Αύριο, όμως, οι τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης πρέπει να προσέξουν 2-3 βασικά σημεία. Οφείλουν να βελτιωθούν και να παρουσιάσουν Plan Β, μην πω και… C, ώστε να ξεπεράσουν τον σκόπελο της υποψιασμένης πλέον, αλλά και ποιοτικής Μπαρτσελόνα, η οποία λίγο έλειψε με την τακτική της να κλέψει το ματς μέσα στο ΣΕΦ. Αυτό κόντεψε να γίνει διότι το παιχνίδι πήγε στα σουτ των φιλοξενούμενων, άσχετα αν ο Ολυμπιακός “βοηθήθηκε” από το… σίδερο και τελικά νίκησε.

 

 

Το κακό για τους παίκτες του Σφαιρόπουλου είναι ότι ο Ολεσον είχε χρόνο να σουτάρει. Και μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους killers της Ευρώπης. Τώρα πια, όλα είναι στα χέρια των γηπεδούχων. Οι οποίοι πρέπει να δουλέψουν περισσότερο σε όλο το γήπεδο, να βγάλουν τους δικούς τους άσσους από το μανίκι και να εκπλήξουν τον Πασκουάλ και τους παίκτες του, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έχασαν μια μάχη και όχι τον πόλεμο από δική τους ατυχία και μόνο.

Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να δουλέψουν και στην επίθεση. Ok, Χάντερ και Παπαπέτρου τα πήγαν καλά στην άμυνα κι αυτό φάνηκε πιο πολύ στο τέταρτο δεκάλεπτο. Oμως επιθετικά πρέπει να ανέβουν και να βοηθήσουν όλοι. Οι δύο κούκοι Σπανούλης και Πρίντεζης ίσως να μην είναι αρκετοί να φέρουν την άνοιξη του Φάιναλ Φορ…