Έσκασε μύτη ο ήλιος και μαζί του και η επιθυμία που μας πιάνει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες να μπούμε σε σελίδες ταξιδιωτικών προσφορών για να τσεκάρουμε τον επόμενό μας προορισμό. Κάποιες φορές μας βγαίνει, ενώ κάποιες άλλες η έλλειψη χρόνου ή χρήματος (ή και τα δύο) δεν βοηθούν τις ρόδες της βαλίτσας να… τσουλήσουν.

Η κατάσταση, ωστόσο, μπορεί να ισορροπήσει λιγάκι με τη χείρα βοηθείας που μας δίνουν διάφοροι χρήστες του Instagram. Χρήστες για τους οποίους η φωτογραφία αποτελεί… δευτέρα φύσις. Μέσα από τις εικόνες που ανεβάζουν στους λογαριασμούς τους μας βάζουν ιδέες (και φιτιλιές) για το επόμενο check in μας.

Ας γνωρίσουμε ορισμένους…

 

1. Freek Geurts

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι φωτογραφίες του ποδηλάτρη Freek από τα γραφικά κανάλια του Άμστερνταμ, θα σε… φρικάρουν! Με την καλή έννοια.

 

2. Juan Jerez

?size=l

Μπορεί το όνομά του να παραπέμπει σε κατιτίς λατινοαμερικάνικο (ή έστω ιβηρικό) αλλά ο Χουάν έχει τη βάση του στο picturesque Παρίσι, από το οποίο πηγάζει και η έμπνευσή του.

 

 

3. Albert Barrut

?size=l

Εκτός από τη μεγάλη του αγάπη να αποτυπώνει φωτογραφικά τις ομορφιές της Βαρκελώνης, ο φίλος μας ο Αλβέρτος αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί ως θέματά του την πανέμορφη σύζυγό και την κόρη του.

 

4. Nikolaj Thaning Rentzmann

 

Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση του Νικόλα, ο οποίος έχει μία συγκεκριμένη μανία: Του αρέσει να φωτογραφίζει τα σκηνικά από διάφορες πόλεις της Δανίας στο μεταίχμιο μέρας και νύχτας. Και το κάνει με τρόπο μοναδικό ο μπαγάσας…

 

5. Matt Scutt

?size=l

Ο… ατάλαντος ο Μάικ πάλι, γυρίζει σε όλη την Αγγλία και βγάζει τέτοιας ποιότητας φωτογραφίες που δύσκολα θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις αν ανήκουν σε αυτόν ή στο National Geographic.

 

6. Daniil Netort

?size=l

Αν τώρα, είσαι από αυτούς που “λιγουρεύονται” πιο ανατολίτικες καταστάσεις, ο Δανιήλ είναι εδώ για εσένα. Εδρεύει στη Ρωσία και τραβάει μανιωδώς φωτογραφίες από καθεδρικούς, κτίρια και κλιμακοστάσια.

 

7. Shannon Ferguson

?size=l

Όπως και ο Χουάν στο Νο2, έτσι και ο Σάνον κόβει βόλτες στο Παρίσι. Κοινό τους πέρα από την αγάπη τους για την πόλη του φωτός, είνα η φωτογραφία. Η διαφορά τους; Ο Σάνον χρησιμοποιεί για όλες τους τις λήψεις απλώς ένα… iPhone. 

 

8. Michael Schulz

?size=l

Φωτογραφικό αφιέρωμα σε δίάφορες πόλεις ανά την Ευρώπη χωρίς Βερολίνο, είναι σαν σαλάτα χωρίς αλάτι. Και κάπως έτσι ο Μιχαλάκης ο Σουλτς έρχεται να συμπληρώσει το κενό με τις εκπληκτικές φωτογραφίες που βγάζει στη γερμανική πρωτεύουσα. Φωτογραφίες από τους κατοίκους του, τα μέρη του, τις σκιές του…