Πώς θα νιώθατε εάν είχατε τη δυνατότητα να δείτε ζωντανά την ανακατασκευή του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης σαν άλλοι «Ικτίνος και Καλλικράτης» σε ένα 3D βίντεο, μόλις 2,5 λεπτών;

​Η εταιρεία Whiskytree.com που βρίσκεται πίσω από τα μεγάλα οπτικά εφέ των Thor: The Dark World, Tron: Legacy, Iron Man 2 και Captain America δημιούργησε την αρχαία Αθήνα σε ψηφιακή τρισδιάστατη μορφή, παρουσιάζοντας την ανέγερση της πόλης βήμα – βήμα.

Στο βίντεο που διέρρευσε στο Διαδίκτυο και παρουσιάστηκε στο 40ο Συνέδριο Νέων Τεχνολογιών Siggraph 2013, η γνωστή εταιρεία Πληροφορικής και Τρισδιάστατων Γραφικών, με έδρα την Καλιφόρνια σε συνεργασία με την εταιρία VFX, η οποία κρύβεται πίσω από την υπερπαραγωγή και τα πλούσια οπτικά εφέ της ταινίας «Elysium», χρησιμοποίησαν ένα σύνολο από 1,62 δισ. «ορατά τρίγωνα» για να καταλήξουν σε ένα κυριολεκτικά μοναδικό θέαμα.

Σε σχόλιό της η Whiskytree χαρακτήρισε το βίντεο ως ένα εσωτερικό σχέδιο ανάπτυξης για τη βελτίωση των εργαλείων διάταξης της εταιρείας, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως αν και οι 14 καλλιτέχνες που δούλεψαν για το βίντεο, είχαν αρχικά προθεσμία να το ολοκληρώσουν σε έξι εβδομάδες, τελικά το παρέδωσαν σε… πέντε.