Η ήττα του Παναθηναϊκού από την Αλμπα ήταν… σαφής. Οι πράσινοι έδειξαν τα σημεία αδυναμίας που είχαν όλη τη χρονιά στην οργανωμένη άμυνα και φανέρωσαν για άλλη μια φορά την έλλειψη λύσεων, αφού στα τελευταία λεπτά υπήρχε μόνο ο Διαμαντίδης.
 
Ο οποίος, στην τελευταία επίθεση των πρασίνων ζήτησε την καυτή μπάλα για το σουτ που θα έδινε τη μεγάλη νίκη στους πράσινους, ωστόσο ο Μπλουμς προτίμησε τον… Σλότερ.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και μπορείτε να δείτε την επίμαχη φάση στο παρακάτω βίντεο .

 


Τα «πράσινα» σενάρια πρόκρισης

Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει στη Σερβία τον Ερυθρό Αστέρα, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει στο 8-6 και το αποτέλεσμα στον αγώνα της Άλμπα δεν τον επηρεάζει.

Σε περίπτωση που η Άλμπα ηττηθεί στη Γερμανία από τη Μακάμπι, τότε ο Παναθηναϊκός ακόμα και αν ηττηθεί από τον Ερυθρό Αστέρα περνάει αυτός στην επόμενη φάση και μένει έξω η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς.

Η Άλμπα θα προκριθεί αν επικρατήσει της Μακάμπι, καθώς σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας υπερτερεί, ενώ η Πρωταθλήτρια Ευρώπης για να περάσει στην επόμενη φάση πρέπει να περάσει από το Βερολίνο, αλλιώς θα θέλει ο Ερυθρός Αστέρας να επικρατήσει του Παναθηναϊκού.