Φαβέλες για ανθρώπους, φαβέλες για σκύλους, φαβέλες για γάτες... (photos)

Το "Χωριό των Σκύλων" στη Βραζιλία αποδεικνύει ότι πολλές φορές άνθρωποι και ζώα διάγουν βίους παράλληλους.

Φαβέλες για ανθρώπους, φαβέλες για σκύλους, φαβέλες για γάτες... (photos)

Το "Χωριό των Σκύλων" στη Βραζιλία αποδεικνύει ότι πολλές φορές άνθρωποι και ζώα διάγουν βίους παράλληλους.

Οι εξαθλιωμένες φαβέλες της Βραζιλίας είναι γνωστές για τις απερίγραπτες και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης των πληθυσμών που ζουν  σε αυτές. Όσο άθλιες όμως κι αν είναι για τους ανθρώπους, αποτέλεσαν για τους κατοίκους της πόλης Caxias do Sul, πηγή έμπνευσης.

Η πόλη, λοιπόν, αυτή στη νότια Βραζιλία και συγκεκριμένα η περιοχή Rio Grande do Sul, ιδρύθηκε το 1890 από (ιταλούς κυρίως) μετανάστες. Γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη, χωρίς όμως να αποφεύγει τα προβλήματα που συνήθως προκαλούνται από αυτή. Η ρύπανση άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτη, η εγκληματικότητα έκανε την εμφάνισή της, οι φτωχογειτονιές-φαβέλες άρχισαν σιγά-σιγά να δημιουργούνται και ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων (κυρίως σκύλοι αλλά και γάτες) άρχισε να γίνεται εξίσου ανεξέλεγκτος.

Κάποιοι από τους κατοίκους που διακατέχονταν από φιλοζωικά αισθήματα, βλέποντας τα ζώα να μαστίζονται από ασθένειες, πείνα αλλά και από την βίαιη συμπεριφορά των ανθρώπων, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εγκατάσταση για να τα συγκεντρώνουν, να τα περιθάλπουν και να τα σιτίζουν.
 


 

Ξεκίνησαν, λοιπόν, αλλά στην πορεία ο... λογαριασμός δεν τους βγήκε, οπότε ο αρχικός σχεδιασμός άλλαξε κατεύθυνση. Έχοντας, λοιπόν, ως έμπνευση τις φαβέλες, δημιούργησαν στον χώρο που ήδη διέθεταν, φαβέλες για σκύλους και γάτες. Υλικά για τη κατασκευή τους χρησιμοποίησαν ό,τι έβρισκαν: ξύλα, πλάκες λιθόστρωτου, λαμαρίνες... Έτσι κατάφεραν και εξασφάλισαν στις εγκαταστάσεις του οργανισμού Ama (έτσι ονόμασαν και το σύλλογό τους) στέγη και σίτιση για 1600 σκύλους και 200 γάτες.

Η σίτιση και η υγειονομική υποστήριξη του χώρου συνδράμεται οικονομικά από κάποια κρατικά κονδύλια, τα οποία όμως δεν είναι αρκετά. Οι μηνιαίες ανάγκες σε τροφές ξεπερνούν τους 13 τόνους και οι ανάγκες για φάρμακα και στειρώσεις, προκειμένου να ελεγθεί ο πληθυσμός των ζώων, είναι μεγάλες. 

Με πολύ κόπο και με τη βοήθεια διάφορων φιλόζωων, καταφέρνουν και συγκεντρώνουν τους απαραίτητους πόρους, είτε σε χρήμα, είτε σε είδος, προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν. Δυστυχώς, όμως, τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα, ζουν στις φαβέλες βίους παράλληλους...

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα