Το ποδόσφαιρο, έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως περισσότερο ενώνει παρά χωρίζει. Πολλές ιστορίες έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας. Γνωστή είναι η Ιστορία του Ντιντιέ Ντρογκμπά ο οποίος κατάφερε να ενώσει ένα ολόκληρο έθνος, που σπαρασσόταν από τον εμφύλιο, διοργανώνοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες σε όλη την επικράτεια της Ακτής Ελεφαντοστού.

Από την άλλο πλευρά, σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, το άθλημα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σχετίζεται και να εμπλέκεται με την πολιτική. Συνήθως, όταν οι ομάδες ή οι οπαδοί επιχειρούν να πράξουν κάτι τέτοιο, τότε οι συνέπειες είναι σχεδόν καταστροφικές.

 

 

Αυτή τη φορά όμως, η FIFA κάνει τα στραβά μάτια (και δικαίως). Η New York Cosmos, ομάδα του διάσημου πρώην αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ Γκονζάλες, συμφώνησε να μεταβεί στην Αβάνα τον Ιούνιο για να δώσει ένα φιλικό με την άτυπη εθνική ομάδα της Κούβας.

Η New York Cosmos είναι η πρώτη επαγγελματική αθλητική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών που θα βρεθεί στην Κούβα, από το 1978 που επιβλήθηκε το εμπάργκο. Αυτό το παιχνίδι αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του Μπαράκ Ομπάμα για την βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Τι καλύτερο από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ειδικά όταν σε αυτό θα αγωνιστεί ένας από τους θρύλους του αθλήματος;