Είσαι ταχυδρόμος και ψιλοβαριέσαι τη δουλειά σου. Ψάχνεις να βρεις κάτι για να κάνεις λίγο πιο ενδιαφέρουσα την 29 χιλιομέτρων καθημερινή σου βόλτα. Τι θα κάνεις;

Το 1879, ο Γάλλος Ferdinand Cheval  σκέφτηκε να μαζεύει μικρές πέτρες με σκοπό να δημιουργήσει «κάτι» με το υλικό που συνέλλεξε. Για 33 χρόνια ο Ferdinand έχτιζε… πετραδάκι πετραδάκι το παλάτι του για να δημιουργήσει το 1912 το οίκημα που βλέπετε παρακάτω.

 


Το Palace Ideal, όπως έχει ονομαστεί, βρίσκεται στην νοτιοανατολική Γαλλία και έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς διάφορες εκθέσεις εικαστικών και συναυλίες. Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο για να υποδέχεται επισκέπτες καθώς έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο από τον Γάλλο υπουργό Πολιτισμού Andre Malraux το 1969.

 

https://www.youtube.com/watch?v=59fvpMYeH6E


Δεν υπόκειται σε κανένα γνωστό αρχιτεκτονικό ρεύμα ή ρυθμό, ενώ αν μπορούσε κάποιος να του δώσει μια ταυτότητα, αυτή μάλλον θα προσέγγιζε τον σουρεαλισμό. Αυτό που κάνει αίσθηση, πάντως, είναι πως ο Cheval δεν είχε καμία γνώση αρχιτεκτονικής παρ’ όλο που το αποτέλεσμα της δουλειάς του εντυπωσιάζει.


Αν ταξιδέψετε για τη Γαλλία, μην το χάσετε…