Είναι το πιο πλούσιο ντέρμπι σε μια νεόπτωχη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι ο αγώνας με τη μεγαλύτερη ίσως αντιπαλότητα που προέρχεται από τα βάθη της ιστορίας. Από τον εμφύλιο που διέλυσε την Ισπανία και τη χώρισε σε χίλια κομμάτια. Κομμάτια που (ακόμα και σήμερα μερικά από αυτά) με το ζόρι κρατούνται “χέρι-χέρι”.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Καταλανούς να είναι ένα βαθμό μπροστά στη βαθμολογία. Ο Μέσι υποδέχεται τον Ρονάλντο και το εκτόπισμα αυτής της μάχης δύο κόσμων κάνει στην άκρη οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα, όχι μόνο στη χώρα της, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

Οι λόγοι που κάνουν ξεχωριστή αυτή τη μονομαχία, πάμπολλοι. Κατ’ αρχάς, η πολιτική διαφορετικότητα. Από τη μία οι πλούσιοι Καταλανοί που πάντοτε ήθελαν την ανεξαρτησία τους, από την άλλη οι πρωτευουσιάνοι, η ομάδα του Φράνκο που γιγαντώθηκε στα χρόνια της παντοκρατορίας του δικτάτορα.

 

 

Οι προσωπικότητες που έχουν φορέσει τα μπλαουγκράνα και τη λευκή της βασίλισσας; Ποιον να ξεχάσεις; Τον Κρόιφ ή τον Πούσκας; Τον Μπουντραγκένιο ή τον Στόιτσκοφ; Ακόμα κι ο Θεός της μπάλας, ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει περάσει από το Καμπ Νου, με τους Μαδριλένους να απαντούν χρόνια αργότερα με τους “γκαλάκτικος”.

 



Για να τους αραδιάσουμε όλους, θα χρειαστεί να γράφουμε για ώρες. Δεν θα ήταν καλύτερα να συνεχίζαμε να τους βλέπουμε;

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=zqp8p8IGUdI

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=NmSPejqhuXA


 

 

https://www.youtube.com/watch?v=qhhw_Qh4SlY