Ο Παναθηναϊκός καταδικάστηκε με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, για τα επεισόδια της Λεωφόρου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η απόφαση, ωστόσο, δεν ήταν ομόφωνη και ο ένας από τους δύο δικαστές εξήγησε το σκεπτικό του. Σκεπτικό που θα μπορούσε κάλιστα να ληφθεί υπόψιν και από άλλο δικαστή, μιας και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποδεδειγμένα είχε ενεργήσει πριν από το ματς, ώστε να εξελιχθούν όλα με λιγότερα παρατράγουδα.

Σύμφωνα με το SDNA, το μέλος της πειθαρχικής επιτροπής, Γιώργος Στεφανάκης κινήθηκε σε τέσσερις άξονες.

Α) Θεωρεί πως πρέπει να ληφθεί υπόψη η «αρχή της αναλογικότητας», δηλαδή στην περίπτωση που προβλέπονται «βαρύτατες και εξοντωτικές ποινές», να «αντικατασταθούν» με ποινές οι οποίες «είναι εξίσου αποτελεσµατικές και ανάλογες µε την απαξία των αντίστοιχων πειθαρχικών παραβάσεων».
 
Β) Θεωρεί ότι οι βαθμοί πρέπει πρωτίστως να κερδίζονται ή να χάνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, διαφορετικά αλλοιώνεται το πρωτάθλημα.
 
Γ) Θεωρεί ότι οι ποινές αφαίρεσης βαθμών θα πρέπει να επιβάλλονται με μεγάλη φειδώ και σε εξαιρετικές περιπτώσεις ακραίας μορφής επεισοδίων που επηρέασαν την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα και προκάλεσαν διακοπή.
 
Δ) Θεωρεί ότι πρόκειται για ποινή εξοντωτική, εξαιρετικά δυσανάλογη και υπέρμετρα επαχθής για γεγονότα, μάλιστα, που έλαβαν χώρα 1,5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα!

Εμείς υπενθυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε ενημερώσει από νωρίς το μεσημέρι τα αρμόδια όργανα και είχε προτείνει έως και διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών…