«Η δήλωση του Σεραφείμ είναι μια ακόμη απόδειξη της άδολης αγάπης στον πλησίον, χωρίς υποσημειώσεις, προαπαιτούμενα, εισαγωγικά και αγκύλες. Ακριβώς στο πλαίσιο όσων δίδαξε ο Χριστός», ήταν το σκωπτικό σχόλιο της Μαρίας Γιαννακάκη, βουλευτή της ΔΗΜΑΡ στη Β’ Πειραιώς, μετά τη σκληρή ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, πως θα αφορίσει όσους βουλευτές εκλέγονται εντός των ορίων της επαρχίας ποιμαντικής ευθύνης υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης.

Ο βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, δήλωσε στο Provocateur πως «για την εκκλησία ο γάμος είναι μυστήριο. Για τον αστικό κώδικα είναι σύμβαση ιδιωτικού δικαίου για δύο ανθρώπους που θέλουν να ενώσουν τις τύχες της ζωής του».

Η αναστάτωση που προκλήθηκε από την έντονη αντίδραση ενός από τους πιο σκληροπυρηνικούς ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, έκανε κάποιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ασκήσουν «βέτο» και να ζητήσουν την απόσυρση της συγκεκριμένης τροπολογίας από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο Μητροπολίτης επιτίθεται τόσο σε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, όσο και στα κόμματα της συγκυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας την πρόθεση «κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής ομοφυλοφιλίας»…

«Η κατάθεση πρότασης Νόμου από τον “ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο” και την ΔΗΜΑΡ για την επέκταση του ισχύοντος δυστυχώς Νόμου “περί συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης” που μετατρέπει το ανθρώπινο πρόσωπο σε χρηστικό αντικείμενο και μάλιστα υποκείμενο δικαιοπρακτικής ενέργειας στα λεγόμενα “ομόφυλα ζευγάρια” επειδή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα δικαιώματα του ανθρώπου (ΕΔΔΑ) κατεδίκασε την χώρα μας να καταβάλη 5.000 Ευρώ στους προσφεύγοντες επειδή δεν αναγνωρίζεται θεσμικά συμβίωση μεταξύ ομοφύλων προσώπων και η δηλωθείσα πρόθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να προωθήση στον λεγόμενο αντιρατσιστικό Νόμο σχετική τροπολογία θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης. 

Και καταλήγει τονίζοντας τα εξής:

«1. Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής τῆς ὕβρεως κατά τοῦ Θεοῦ και των ανθρώπων.

 2. Αποστέλλομε επειγόντως αίτηση εκτάκτου συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ἀντιμετώπιση του θέματος και την επιβολή των δεόντων κατά το εξαίρετο παράδειγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Μολδαυΐας και

3. Εντός της Κανονικής μας δικαιοδοσίας και εν τω πλαισίω των Κανονικών μας αρμοδιοτήτων θα επιβάλουμε την ποινή του αφορισμού σε όσους Βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστο ύβρι».

Αξίζει να πούμε πως εις βάρος του Ελληνικού Κράτους έχουν εκδοθεί δύο καταδικαστικές αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με πιο πρόσφατη αυτή πριν από 21 ημέρες.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είχε μιλήσει αποκλειστικά στο Provocateur για τη νίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου είχε προσφύγει εναντίον της Ελλάδας, για το συγκεκριμένο θέμα.

«Το 2009 υπήρχε μια συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή κάποιες δηλώσεις ενός ευρωπαίου επίτροπου, σχετικά με τις ρυθμίσεις που πρόκειται να γίνουν για τις σχέσεις εκτός γάμου. Στην Ελλάδα, κατατέθηκε ένας νόμος που μας απέκλειε.  Και αν ξέρεις λίγα πράγματα από ευρωπαϊκή πρακτική και γνωρίζεις την “ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου”, καταλαβαίνεις πως το ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν πρόκειται να κάνει δεκτή μια τέτοια, ρατσιστική συμπεριφορά. Έτσι, λοιπόν, “ξηλωθήκαμε”, οπλιστήκαμε με υπομονή, ακούσαμε τα εξ’ αμάξης, όπως συμβαίνει συνήθως δηλαδή, πέρασαν 5 χρόνια και τελικά δικαιωθήκαμε», δήλωνε ο Γρήγορης Βαλλιανάτος.