Rewind στην ιστορία: Η Ρίμα Καράκι είναι λιβανέζα τηλεπαρουσιάστρια και δημοσιογράφος στο κανάλι Al-Jadeed TV με μικρή εμπειρία στην τηλεόραση –πριν πιάσει στασίδι στα πλατό ήταν στέλεχος της κεντρικής τράπεζας του Λιβάνου. Παρά τη συγκριτικά μικρή εμπειρία της η Καράκι έχει διακριθεί για τη ανεξάρτητη στάση της και τη διάθεσή της να θέτει ερωτήματα που άλλοι αποφεύγουν.

 

 

#romantic #mode ! Thanks @halaajam for the romantic #makeup ! #faces #warm #look #woman #people #lebanese #tv #lebanon

A photo posted by Rima Karaki (@karakirima) on

 

Ο Χάνι αλ Σεμπάι πάλι είναι ένας Σουνίτης κληρικός ο οποίος διακρίνεται για τη φιλική στάση του προς την Αλ Κάιντα και όλα τα παρεμφερή μορφώματα. Μετά από την καταδίκη του σε φυλάκιση 15 ετών  για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, ο σκληροπυρηνικός κληρικός διέφυγε στο Λονδίνο απ’ όπου συνεχίζει τη δράση του.

Δύο ημέρες πριν: Ο Χάνι αλ Σαμπάι αποδέχτηκε την πρόσκληση της Ρίμα Καράκι να εμφανιστεί στην εκπομπή της -μέσω λινκ υποθέτουμε- για να μιλήσει για το φαινόμενο της στρατολόγησης Χριστιανών από το Ισλαμικό Κράτος.

Η συνέντευξη ξεκίνησε, όμως ο κληρικός, αντί να απαντήσει στην ερώτηση της δημοσιογράφου για τα όσα συμβαίνουν τώρα, άρχισε μια διάλεξη για το θέμα της προσχώρησης Χριστιανών στην μουσουλμανική πίστη διαχρονικά. Η Καράκι λοιπόν τον διέκοψε και ευγενικά του ζήτησε να επικεντρώσει στο παρόν.  Ο κληρικός δυσανασχέτησε. «Είναι εδώ όχι για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου αλλά για να υπηρετήσω την ιδέα στην οποία πιστεύω» δήλωσε στην παρουσιάστρια και της απαγόρευσε να τον διακόπτει. 

Η ατυχής δημοσιογράφος προσπάθησε να δώσει τόπο στην οργή. «Πάρτε τον χρόνο σας για να απαντήσετε μόνο αποφύγετε τους χαρακτηρισμούς παρακαλώ. Σε αυτό το στούντιο κάνω εγώ κουμάντο» είπε η Ρίμα Καράκι. Ποιος είδε τον Αλλάχ και δεν φοβήθηκε; Ο κληρικός έξαλλος από οργή πρόσταξε την τηλεπαρουσιάστρια να σκάσει καθώς ήταν υποτιμητικό για εκείνον να συνομιλεί με μια γυναίκα.  Στο σημείο αυτό η Καράκι έκλεισε το μικρόφωνο του κληρικού, ο οποίος εξαφανίστηκε από το κάδρο.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bOlpK6Yj5a4

 

Το τι ειπώθηκε στη συνέχεια μπορούμε μόνο να το υποθέσουμε, καθώς η γνώση μας της αραβικής είναι περιορισμένη. Και τα σχόλια κάτω από το σχετικό άρθρο, στον Independent τουλάχιστον, είναι απενεργοποιημένα –για ποιον λόγο άραγε;  Στα social media όμως οι θαυμαστές και οι θαυμάστριες της Καράκι την αποθεώνουν, υμνώντας το σθένος της να πάει κόντρα στον πνευματικό ηγέτη των φανατικών Σουνιτών.