Τρισδιάστατος, “μακρυχέρης”, εξαιρετικός οργανωτής, άψογος αμυντικός, αποτελεσματικός επιθετικός. Σκοράρει, μαζεύει ριμπάουντ, μαρκάρει, καθοδηγεί. Ποιος τα κάνει όλα αυτά; Ο Δημήτρης Διαμαντίδης φυσικά, ο οποίος στο ματς με τη Μπαρτσελόνα, χάρισε για άλλη μια φορά μοναδικές στιγμές.

Και όπως διαβάσατε στο provocateur, είναι ο καλύτερος όλων. Όλων. Μαζί μας, λοιπόν, συμφώνησε και το αφεντικό του εξάστερου.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αναφέροντας πως ο Έλληνας παίκτης είναι πάνω από όλα τα «ιερά τέρατα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

Συγκεκριμένα, είπε: «Παρακολουθώ μίνιμουμ δύο αγώνες ευρωπαϊκού μπάσκετ την εβδομάδα από το 1982, είτε από κοντά, είτε από την τηλεόραση. Έχω δει Ντομινίκ, Πάσπαλι, Σαμπόνις, Σάρας, Όσκαρ Σμιτ, Γκάλη, Φάνη, Πέτροβιτς, Κούκοτς, Παπαλουκά, Μποντιρόγκα… Όλα τα “ιερά τέρατα”. Διαμαντίδης όμως είναι μόνο ένας και είναι τουλάχιστον ένα σκαλί πιο πάνω από όλους… Ο τρόπος που κινείται μέσα στο παρκέ είναι σαν να είναι μερικά δευτερόλεπτα πιο μπροστά. Μακάρι να αγωνίζεται μέχρι τα 50 του».