«Πήγα εκεί γιατί κατηγορούμαι για δύο διαφορετικά πράγματα και δικαίως κατηγορούμαι… Το ένα είναι τα χρέη προς το Δημόσιο και το άλλο προς το ΙΚΑ. Είναι Δημόσιο, αλλά στην ουσία δεν είναι Δημόσιο, γιατί πρόκειται για ενοίκια τα οποία κάποιος μπορεί να παραχωρήσει στην Εφορία για να σε κυνηγήσει». 
Ο Πέτρος Κωστόπουλος θέλησε το πρωί της Τετάρτης να μιλήσει για την περιπέτεια του με τη Δικαιοσύνη, όταν και το πρωί της Τρίτης εμφανίσθηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, για το ζήτημα που προέκυψε με τα χρέη της εταιρείας του ΙΜΑΚΟ προς το Δημόσιο.
 
«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ ειλικρινά το μεγαλύτερο κομμάτι των ανθρώπων στον τύπο για τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετώπισαν και ειδικά θέλω να ευχαριστήσω τον Αντώνη τον Σρόιτερ, τον Θέμο τον Αναστασιάδη, τον Άκη τον Παυλόπουλο, θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο τον Χατζηνικολάου που και τώρα με ενημερώνουν ότι κάτι λέει και πάρα πολλούς άλλους, αυτούς που εκφράζονται επισήμως και όχι αυτούς που δεν εκφράζονται επισήμως», τόνισε μέσα από τη συχνότητα του MEGA, στην εκπομπή «Πρωινό mou».
Ανακάλεσε, μάλιστα, στη μνήμη του μια προηγούμενη «επίσκεψή» του, κάνοντας και… συγκρίσεις:
«Υπάρχουν ωραία αγόρια και κορίτσια στην Αστυνομία» είπε, ενώ συμπλήρωσε πως τον κέρασαν και γλυκό. «Ήταν εξαίρετοι άνθρωποι, καμία σχέση με αυτό που θυμάμαι το 1973,  όταν είχα πάει τελευταία φορά».
 
Αστειεύθηκε, μάλιστα, κάνοντας λόγο για τα ρεκόρ που «έσπασε», που ήταν δύο.
«Πάω λοιπόν και σπάω το πρώτο ρεκόρ! Για πρώτη φορά διέρρευσε τόσο γρήγορα, μου είπαν οι αξιωματικοί μέσα από την αστυνομία, ότι εγώ είμαι εκεί. Δηλαδή έφυγε μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ… λέει ο ΣΚΑΙ το περνάει από κάτω, συνελήφθεις. Λέω αφού δε με συλλάβατε, μόνος μου ήρθα! Πάμε παρακάτω, δεύτερο ρεκόρ: φεύγουμε, αφού παίρνω τα χαρτιά, έβαλα δαχτυλικά αποτυπώματα, και μου λένε πάμε κάπου αλλού τώρα – εκεί στεναχωρήθηκα γιατί δεν ήταν καλά – να σας τραβήξουν και μια φωτογραφία από αυτές με τα μέτρα δίπλα. Εγώ τους είπα να μου δώσουν μια για να την έχω, δεν μου την έδωσε, ήταν πολύ αυστηρός, αλλά δεν ήταν από αυτές που ήταν από πίσω γραμμές και αυτό με χάλασε γιατί δεν έκανε Hollywood, ήταν δίπλα οι γραμμές. Και εκεί πήγα με ένα στοίχημα γιατί λέω με περιμένει θα γίνει κόλαση εκεί πέρα. Λέω του αστυνομικού από αυτούς που έχεις πάει, γιατί συνοδεύουν τα παιδιά διάφορους, όλους αυτούς που πηγαίνουν εκεί πέρα για διάφορες υποθέσεις. Μου λέει τον Ντέμη. Λέω τον Ντέμη θα τον σκίσουμε, Ολυμπιακός εγώ, ΑΕΚ αυτός. Μου λέει είχε πάρα πολύ κόσμο».
 
Και συνέχισε αναφέροντας το δεύτερο ρεκόρ που έσπασε:
«Πάμε εκεί, είχε πολύ κόσμο. Πάμε εκεί, το σπάσαμε και αυτό το ρεκόρ, είχαν μαζευτεί για αυτό το πλημμέλημα πολύ περισσότεροι άνθρωποι. Και αφού κερδίσαμε τις εντυπώσεις, ας πάω τώρα στην ουσία. Η ουσία είναι ότι πήγα για δύο πράγματα, τα οποία κατηγορούμαι και σωστά, τα οποία έχουν ένα πρόβλημα: το ένα λέει είναι δημόσιο και το άλλο είναι ΙΚΑ. Αυτό το οποίο λέει είναι δημόσιο, θέλω να πω τελικά κοιτάξαμε τα χαρτιά, δεν είναι δημόσιο. Λέγεται δημόσιο, αλλά είναι νοίκια ιδιωτικά, τα οποία βάση νόμου μπορεί κάποιος να τα παραχωρήσει στην εφορία και η εφορία να σε κυνηγήσει. Αυτά λοιπόν δεν ήταν κάποια χρέη που αφορούσαν δημόσιο, θα μπορούσαν να είναι, αλλά δεν ήταν. Όσον αφορά στο ΙΚΑ, ήταν όταν έκλεισε η εταιρεία, όταν υπήρχε επίσχεση εργασίας από τους εργαζομένους, όπου δεν πληρώνονται οι μισθοί, άρα δεν πληρώνονται και οι εισφορές, αλλά το ΙΚΑ είχε ξεχάσει ότι έπρεπε να το κατατάξει με αυτόν τον τρόπο. Τουλάχιστον έτσι μου είπε η δικηγόρος. Και εκείνο που ήθελα να πω είναι ότι εγώ τουλάχιστον προσωπικά, επειδή έχω τα δικά μου κόμπλεξ, είχα προσπαθήσει εκποιώντας το σύνολο μιας περιουσίας, όπως έχουν κάνει πάρα πολλοί άνθρωποι αυτή την εποχή, διότι μιλάμε για 1.600.000 ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς δουλειά, αλλά 1.100.000 εταιρείες σύμφωνα με τα νέα που διάβαζα έχουν κλείσει, φαλιρίσει, πτωχεύσει, δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας μια σειρά από υποχρεώσεις».
 
Συνεχίζοντας την εξιστόρηση της «περιπέτειάς» του, περιγράφοντας με αριθμούς την κρίση (1,5 εκατομμύριο άνεργοι, 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις που κατέρρευσαν)αποκάλυψε πως «από το 1995 έως το 2011 η ΙΜΑΚΟ έδωσε στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία συνολικά 130-150 εκατομμύρια, ένα ποσό σεβαστό. Και συνέχισε την εξομολόγησή του λέγοντας πως «Πούλησα όλα μου τα σπίτια, έδωσα ό,τι είχα και δεν είχα μαζέψει στα 32 συναπτά έτη εργασίας. Άκουσα τον Θέμο Αναστασιάδη να λέει, και τον ευχαριστώ για αυτό, πως σε κάποιους τέτοια περιστατικά εμφανίζονται πιο επιθετικά με περισσότερες κάμερες». Αναφέρθηκε επίσης και σε ένα ένα περιστατικό… «Ήταν ένας κύριος μαζεμένος, ανθρωπάκος, που ανησυχούσε και έλεγε “γίνεται να φύγω από άλλη είσοδο, ήταν ανάγκη να είσαι εδώ σήμερα;”. Ρώτησα  “τι έχει κάνει αυτός” και  οι αστυνομικοί μου απάντησαν πως χρωστά στο Δημόσιο 2,5 εκατομμύρια ευρώ».