«Σεισμός» έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στο Ρέντη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, πήγε στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας και… ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε! Αρκούν μερικές ατάκες του προς τους ποδοσφαιριστές των ερυθρολεύκων, για να καταλάβετε…

● «Μπορείτε να φανταστείτε πως αισθάνομαι κι εγώ μετά τα τελευταία αποτελέσματα και σαν οπαδός της ομάδας, αλλά και σαν άνθρωπος που διατηρώ ψηλά το μπάτζετ της ομάδας σε δύσκολες εποχές για την Ελλάδα, όταν σας βλέπω να μην μπορείτε να κερδίσετε ομάδες που έχουν το 1/5 και το 1/6 του προϋπολογισμού του Ολυμπιακού».

● «Γι’ αυτά τα δύο παιχνίδια, λοιπόν, επιβάλλεται συνολικό πρόστιμο της τάξης των 500.000 ευρώ». (σ.σ. για AEK, Ντνίπρο).

● «Όποιος έχει πρόβλημα ή δεν του αρέσει εδώ, να έχει τα κότσια και να σηκωθεί να φύγει και αυτό ισχύει για όλους. Ο Ολυμπιακός δεν θα επιτρέψω να γίνει για κανέναν ένα προσωρινό σκαλοπάτι».

● «Όσο καιρό παίζετε για τον Ολυμπιακό θα τα δίνετε όλα και θα θυσιάζεστε γι’ αυτή την φανέλα. Και λάθη να γίνονται θα καλύπτετε ο ένας τον άλλον. Θα είστε μία γροθιά».

● «Θα πάρετε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Τίποτα άλλο δεν περνάει από το μυαλό μου. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας και πράξτε ανάλογα. Μπορείτε! Θεωρώ ότι είστε οι καλύτεροι, είστε οι καλύτεροι, αποδείξτε το στο γήπεδο. Τέρμα τα λόγια, τώρα μόνο πράξεις. Όσο λιγότερα λέτε, τόσο καλύτερο είναι. Δηλώσεις να κάνετε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όχι στα μικρόφωνα, στα σάιτ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού άρχισε να «φορτώνει» μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Ωστόσο, οι αποδοκιμασίες της ομάδας από τον κόσμο, φρέναραν τις όποιες αντιδράσεις του και η αλήθεια είναι ότι βγήκε μπροστά ο ίδιος. Μετά ήρθε η ήττα στο Κίεβο και η αδιαφορία μερικών, που «μπουρλότιασαν» ακόμα περισσότερο τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, ο οποίος κρατήθηκε για άλλη μια φορά λόγω του ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Εκεί ήρθε το… κερασάκι στην τούρτα και τα όσα έγιναν πριν από την έναρξη του αγώνα, απλά έδωσαν μια μικρή παράταση στον εξάψαλμο, που… εκτονώθηκε τη Δευτέρα, αμέσως μετά το δεύτερο μέρος της θυελλώδους συνεδρίασης του ΔΣ της Superleague, όπου επήλθε «συμφωνία» με τον Γιάννη Αλαφούζο.