Και εγένετο… Superleague πάλι, όπως δείχνουν τα πράγματα. Μαρινάκης και Αλαφούζος συμφώνησαν να προχωρήσουν στα μέτρα που απαιτεί ο Σταύρος Κοντονής, ώστε να “εξυγιανθεί” το πρωτάθλημα, με τον πρόεδρο της διοργανώτριας, Γιώργο Μποροβήλο, να ανακοινώνει μέτρα που ξέρουμε και έχουμε ακούσει κατά καιρούς όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Έχουμε και λέμε:

– Αποφάσισαν το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και να μπουν κάμερες σε όλα τα γήπεδα, σε χρόνο που δεν προσδιορίστηκε! Η συγκεκριμένη δέσμευση έχει εκφραστεί πάνω από μια δεκαετία.
 
– Αποφάσισαν να εναρμονιστούν με το Πειθαρχικό Δίκαιο της UEFA, «προσαρμοσμένο στα στάνταρ της ελληνικής πραγματικότητας»! Αναρωτιόμαστε αν γίνει όπως και με τα στημένα. Στέλνει ύποπτα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αθωώνονται όλοι από την ΕΠΟ.
 
Καθολική απαγόρευση των μετακινήσεων. Απλά υπενθυμίζουμε ότι στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός δεν θα έχει μετακίνηση, στο ντέρμπι της Λεωφόρου δεν είχε μετακίνηση, στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ επίσης δεν είχε. Το καλύτερο είναι πως αν ανατρέξετε στα επεισοδιακά ματς, δεν θα βρείτε μετακίνηση οπαδών.
 
Λέσχες φιλάθλων: Αρνούνται να εφαρμόσουν το μέτρο, για να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους τα φυσικά πρόσωπα (οι πρόεδροι) που προβλέπει το μέτρο σε περίπτωση επεισοδίων. Δηλαδή να μην είναι υπόλογοι για όσα κάνουν οι “στρατοί”.
 
– Ζητούν επαναφορά του αδικήματος της βίας σε ιδιώνυμο. Κάποιος να τους πει πως το «ιδιώνυμο» έχει επανέλθει με το «Νόμο Γερουλάνου» το 2012.
 
– Αποφάσισαν αυστηρή οδηγία στους διαιτητές να διακόπτουν αγώνα όταν πέφτουν «φωτοβολίδες ευθείας βολής» ή ρίπτονται αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη ή σημειωθεί εισβολή οπαδών. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αναφέρουν ότι το μέτρο αυτό, δεν είναι ό,τι πιο συγκεκριμένο.