Με παλιρροιακό «τσουνάμι» παρομοιάζουν εργαζόμενοι αλλά και στελέχη του χώρου των media τα όσα άρχισαν να λαμβάνουν χώρα στον Ant1 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν έγιναν γνωστές οι πρώτες απολύσεις στελεχών του σταθμού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι απολύσεις της Κατερίνας Γκαγκάκη και του Κώστα Τσολάκη ήταν απλά η αρχή, αφού τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα ότι θα ακολουθήσουν οι Γιάννης Λάτσιος και Πέτρος Μπούτος. Το παρασκήνιο κάνει λόγο για ειλημμένη απόφαση η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα θα πρέπει να συμφωνήσουν οι μεν με τους δε το πλαίσιο της αποχώρησης-αποπομπής.

Ο κ. Λάτσιος το συμβόλαιο του οποίου έληξε πριν από λίγες ημέρες είναι αναμφίβολα ένα όνομα που ταυτίστηκε με τον σταθμό του Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια. Οι φήμες από τους διαδρόμους των γραφείων στην Κηφισίας, λένε ότι πολύ δύσκολα θα παραμείνει στον σταθμό κι αν αυτό συμβεί, θα είναι με εντελώς νέα οικονομικά δεδομένα, πιθανόν και με άλλες αρμοδιότητες.

Ο κ. Μπούτος εικάζεται ότι θα αποχωρήσει όταν ολοκληρωθούν οι δύο παραγωγές που τρέχει εφόσον τα βρει στο οικονομικό αφού έχει συμβόλαιο με τις ανάλογες ρήτρες, ενώ σίγουρος στην θέση του θεωρείται ο Τζώνυ Καλημέρης. Αυτός που αφίχθη τελευταίος, αλλά θα είναι ο μόνος που θα μείνει, όταν ολοκληρωθεί το τσουνάμι των απολύσεων, πιθανότατα με νέες διευρυμένες αρμοδιότητες. Άλλωστε ο κ. Καλημέρης μαζί με τον Στρατή Λιαρέλη και τον Αμερικανό Peter Smith -είναι ο Νο 2 του Ομίλου μετά τον Θοδωρή Κυριακού- ανέλαβαν να έρουν εις πέρας το δεύτερο μετά το φθινόπωρο κύμα απολύσεων ή μειώσεων σε μισθούς.

Σύμφωνα με τις διαρροές των τελευταίων ωρών, μέχρι τον Μάιο εικάζεται ότι το προσωπικό του Ομίλου σε όλα του τα τμήματα, θα μειωθεί κατά διακόσια άτομα. Οι ίδιες διαρροές κάνουν λόγο για «δραματική» μείωση του δελτίου ειδήσεων, τόσο στην ώρα διάρκειας, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Κάτι, που αν ισχύει θα επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στο ενημερωτικό τμήμα, επιβεβαιώνοντας και τα όσα ακούγονται εδώ και καιρό από το περιβάλλον του αντιπροέδρου του ομίλου, Θοδωρή Κυριακού. Ότι απουσιάζει ένας «κώδικας επικοινωνίας» με τη νέα κυβέρνηση, ότι το μετεκλογικό τοπίο είναι «αβέβαιο και ρευστό», και ότι οι εκτιμήσεις για τα διαφημιστικά έσοδα του επόμενου διαστήματος είναι αρνητικές. Είναι γνωστό άλλωστε στους κύκλους των ΜΜΕ, ότι ο κ. Κυριακού φέρεται να μιλάει συχνά με εκδότες, ιδιοκτήτες έγκριτων site και διευθυντές εφημερίδων, ζητώντας τους σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν να ασκήσουν σκληρή κριτική στην νέα κυβέρνηση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση για τις σαρωτικές απολύσεις «πιστώνεται» από πολλούς στο κανάλι στον Τζώνυ Καλημέρη, ο οποίος φέρεται όταν ήταν στον Alpha να είχε προτείνει περίπου την ίδια τακτική  και στον Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος την απέρριψε.