Η Μπιάνκα Λουίνι είναι απόφοιτος του πολυτεχνείου του Μιλάνου με ειδικότητα στο σχέδιο μόδας. Σύμφωνα με εκείνη, η μόδα βρίσκεται παντού γύρω μας, εμπνέει και εμπνέεται από το περιβάλλον μας.

Για να τεκμηριώσει την άποψή της η Λουίνι εγκαινίασε πριν από αρκετούς μήνες ένα προσωπικό ψηφιακό ημερολόγιο στο οποίο παντρεύει τα σύγχρονα «έργα» μόδας με τις εικόνες ή τα αντικείμενα που τα ενέπνευσαν.  Έτσι προέκυψε το Where I See Fashion (WISF), ένα από τα πιο πρωτότυπα και απολαυστικά fashion bloggs σήμερα, το οποίο έχει το επιπλέον προσόν ότι δεν προτείνει τίποτα για αγορά.

 


Μαντό από την συλλογή του οίκου Chanel για την άνοιξη του 2015 / “Η λίμνη των κύκνων” της Megan Weston

 

 


Από την ανδρική συλλογή του Raf Simons για την άνοιξη του 2015 / “Φούτζι, τα βουνά με καθαρή ατμόσφαιρα (Κόκκινο Φούτζι)” του Hokusai

 


Από τη συλλογή McQ by Alexander McQueen για τν άνοιξητου ’15 / “Verso” του Jason Martin (2010)
 

 


Βραδινό φόρεμα της Carolina Herrera από τη συλλογή της σχεδιάστριας για την άνοιξη του ’15 / “Θρυμματισμένα λουλούδια” του Jon Shereman

 

Το Where I See Fashion  είναι blog για επίμονους αναγνώστες και fashionistas με απαιτήσεις. Η αναζήτηση για τον εμπλουτισμό του αρχείου είναι επίπονη και παίρνει χρόνο. Όμως, κάθε φορά που τα βήματά σας θα σας φέρνουν εκεί, θα έχει κάτι ωραίο για να δείτε. Το πώς για παράδειγμα ένα βυζαντινό τέμπλο εκκλησίας αποτελεί τη βάση για ένα χρυσοποίκιλτο μπούστο υψηλής ραπτικής ή το ηλιοβασίλεμα από ένα συγκεκριμένο τόπο είναι η αφετηρία για ένα μακιγιάζ.

 


Ολόσωμη φόρμα Dior Haute Couture από τη συλλογή Άνοιξη 2015 / “Burning Off” του Jerry Finch (2011)

 


Φορεμά από τη συλλογή Haute Couture του Alexis Mabille για την άνοιξη του 2015 / “Νεκρή φύση με σταφύλια” του Cyrus Afsary.

 

Τώρα, αν στο μεταξύ αποκαλύπτονται και κάποιες «λαθροχειρίες» -ότι δηλαδή κάποιοι σχεδιαστές ιδιοποιούνται σχέδια που δεν τους ανήκουν-, και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού.


Τοπ του Alexander Wang από την ανοιξιάτικη συλλογή του για το 2015 / “La Vague (IKB 160 C)”  του Yves Klein