Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ο χώρος της ελευθέρας πάλης, μόλις έγινε γνωστό το όνομα του αθλητή που εμπλέκεται σε συμμορία ληστών, που δεν άφηνε σπίτι για σπίτι ηλικιωμένων.
 
Στην αρχή το μυαλό όλων πήγε στη συμμορία με το καμμένο σίδερο, χωρίς όμως αυτό να επαληθευτεί από την αστυνομία. Ο Αφτατίλ Ξανθόπουλος σήμερα είναι 44 ετών, παντρεμένος και έχει μία κόρη που σπουδάζει στην Αγγλία. Ο ίδιος υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό από τη θέση του υποπλοιάρχου, όντας 5ος Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στην κατηγορία των 97 κιλών.

Η αστυνομία θεωρεί τον Γεωργιανό ως ένα από τα βασικά μέλη της συμμορίας που καταλήστευε οικογένειες ηλικιωμένων, ενώ η συμμετοχή του έχει ταυτοποιηθεί πλήρως σε δύο ληστείες από τις δέκα που κατηγορούνται εκείνος και οι συνεργάτες του.

Ο Ξανθόπουλος γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1971 στο Κουταΐσι και όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, ήταν ήσυχος και συνεργάσιμος. Οι προπονητές του, έχουν να λένε για τη δύναμή του κυρίως, διότι υστερούσε στην τεχνική. Κέρδισε το χρυσό στους Μεσογειακούς το 1997, το χάλκινο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1998 και την 4η θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (1999). Στη συνέχεια έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (2000).

Το 2003 είχε κι άλλα μπλεξίματα, αφού βρέθηκε ντοπέ με χρήση χασίς και τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμό. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ -τέλος- το 2001 κατηγορήθηκε, ύστερα από καταγγελία Ελληνα προπονητή, για πλαστογραφία εγγράφων ελληνοποίησης. Τιμωρήθηκε με πέντε μήνες φυλάκιση, αλλά το 2002 το Εφετείο τον έκρινε αθώο.