• ARCHIVE
  • 28 Φεβρουαρίου 2015

Έτσι θα πίνεις στο εξής το κρασί σου.-

Ο Παύλος Φάκαλος γράφει για το "wine on tap", το νέο trend της οινοποσίας.

  • ARCHIVE
  • 28 Φεβρουαρίου 2015

Έτσι θα πίνεις στο εξής το κρασί σου.-

Ο Παύλος Φάκαλος γράφει για το "wine on tap", το νέο trend της οινοποσίας.

Θυμάστε την εποχή που σταματήσαμε τις κασέτες (οι παλιότεροι) και το βινύλιο και ήρθε η εποχή των CDs; Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και με τα εμφιαλωμένα κρασιά στα εστιατόρια. Το κρασί από «βρύση» στην Αμερική έχει ξεκινήσει και έχει γίνει η πιο hot κίνηση στο χώρο των τροφίμων και ποτών.

Για να γίνω πιο σαφής, η όλη διαδικασία έχει ως εξής: Στα εστιατόρια, στους βοηθητικούς χώρους, τοποθετούνται χαλύβδινα βαρέλια τα οποία είναι συνδεδεμένα με κάνουλες στον κυρίως χώρο του εστιατορίου. Οι οινοποιοί έρχονται με βυτία με ανοξείδωτες δεξαμενές και γεμίζουν τα χαλύβδινα βαρέλια με κρασί. Έτσι το κρασί από την παραγωγή φθάνει στην κατανάλωση χωρίς να προκύψει ενδιαμέσως καμία συσκευασία.


Οι λόγοι είναι αρκετοί, για να πιστεύουν οι ειδικοί του χώρου της σίτισης ότι αυτή η τάση σχετικά με την διάθεση του κρασιού, έχει παρόν και θα έχει και μέλλον.   

 

 

Η κίνηση αυτή στην Αμερική έχει πριμοδοτήσει πάνω από 500 οινικές εταιρίες να διαθέτουν τα κρασιά τους με αυτό τον τρόπο με αποτέλεσμα πλέον πολλοί από τους καταναλωτές συγκεκριμένης φίρμας κρασιών να βρίσκουν το αγαπημένο τους κρασί διαθέσιμο σε πολλά εστιατόρια.  

Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι ο πελάτης που του αρέσει να πίνει ένα ποτήρι κρασί, με αυτό τον τρόπο μπορεί να πίνει το κρασί που του αρέσει και αυτό να διατηρεί τα υψηλά στάνταρς που έχει δώσει ο οινοποιός στο κρασί του. Η εξήγηση είναι απλή. Συνήθως, όταν ο καταναλωτής ζητά ένα ποτήρι κρασί, τον σερβίρουν από ένα μπουκάλι που μπορεί να έχει ανοιχτεί ώρες ή και μέρες πριν. Η οξείδωση και η αλλοίωση είναι δεδομένη. Εάν το κρασί σερβιριστεί με βρύση από κατάλληλη εργοστασιακή συσκευασία, τότε είναι σαν να τραβάς το κρασί από το βαρέλι.  

Ένας τρίτος λόγος που η κίνηση παίρνει τα επάνω της είναι οικολογικός. Εάν θέλουμε ένα πλανήτη καλύτερο για τα παιδιά μας, πρέπει να παράγουμε όσο μπορούμε λιγότερα απορρίμματα. Είναι χαρακτηριστικό πως η διακίνηση με ανοξείδωτα βυτία και η διάθεση από χαλύβδινα βαρέλια είναι μια διαδικασία από 100% επαναχρησιμοποιούμενα μέσα και η παραγωγή απορριμμάτων στην συγκεκριμένη αλυσίδα ενεργειών περιορίζεται κατά 96%.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα