Μέλανι Γκρίφιθ και Ντακότα Τζόνσον, μητέρα και κόρη για τους ελλιπώς ενημερωμένους, παραβρέθηκαν μαζί στην φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ. Η μητέρα ως παλαιά δόξα του σινεμά και μέλος κινηματογραφικής δυναστείας, η κόρη ως το πρόσωπο της ημέρας –ο ρόλος της Αναστάζια στο κινηματογραφικό «50 αποχρώσεις του γκρι» την καθιέρωσε ως αυτόφωτη σταρ, έστω και αν δεν την έχρησε ηθοποιό με ήτα κεφαλαίο.

Η Μέλανι Γκρίφιθ, η οποία εδώ και χρόνια απασχολεί τα Μέσα με τη σπασμωδική συμπεριφορά και τον «έκλυτο» βίο της, βρέθηκε δίπλα στην απαστράπτουσα κόρη της ενώπιον δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.  Με παγωμένο χαμόγελο και εμφανή διάθεση να κλέψει ό,τι μπορεί από τη δόξα του σπλάχνου της, αφού διαβεβαίωσε τους παριστάμενους για την εμπιστοσύνη της στο ταλέντο της μικρής, δήλωσε ότι ούτε είδε, ούτε πρόκειται να δει το «50 αποχρώσεις του γκρι».

Στο πλευρό της η αμήχανη Ντακότα Τζόνσον δείχνει με κάθε συστροφή του σώματός της, με κάθε έκφραση του προσώπου της και κάθε μορφασμό, ότι θα προτιμούσε να βρίσκεται οπουδήποτε αλλού παρά στη θέση που βρίσκονταν.  Δικαιολογημένα.