Μικροψυχία το λες, «αποκλειστικότητα» όχι. Οι άνθρωποι θέλουν με πάθος ν’ αποκαθηλώνουν τα είδωλα, ακόμη και αν, με την απουσία τους, η ζωή θα έμοιαζε πληκτική. Δεν γίνεται τώρα, γινόταν πάντα.

Βλέπω στο διαδίκτυο να κυκλοφορούν φωτογραφίες (!) της μεγάλης «δικής» μας star, της Ελενίτσας, με τον υπότιτλο «δείτε φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη χωρίς ρετούς». Και επειδή το «ρετούς» η θεία Ασημούλα, μπορεί να το αγνοεί, της εξήγησα ότι οι φωτογραφίες όλων ανεξαιρέτως, από τον Κώστα Σημίτη (όταν τον εμφάνισαν χωρίς ούτε μία ελιά στο πρόσωπο), μέχρι τη Μαντόνα, δέχονται μια τεχνική επεξεργασία έτσι ώστε οι όποιες μικρές ή μεγαλύτερες ατέλειες να διορθώνονται !

Έχω βρεθεί σε κομμωτήρια, σε φούρνους, σε λαϊκή αγορά, σε παρουσιάσεις βιβλίων, σε εκκλησία τη Μεγάλη Πέμπτη, ακόμα και σε κηδεία, όπου έχω κληθεί ν’ απαντήσω στην ερώτηση «αν έχω δει άβαφτη από κοντά» τη Μενεγάκη, τη Ρούλα, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Ζωή Λάσκαρη, την Σάρον Στόουν (την οποία και είχα δει στην Σάμη της Κεφαλονιάς ένα καλοκαίρι), την Κλαούντια Καρντινάλε (με την οποία επίσης πέρασα τρεις μέρες μαζί στο σπίτι του Νίκου Αποστολόπουλου στην Μύκονο), τη Μιμή Ντενίση;

Η ερωτήσεις δεν είναι καλοπροαίρετες. Οι περισσότερες τουλάχιστον. Ο κόσμος λατρεύει την αποκαθήλωση. Λίγοι, ελάχιστοι, οι πολύ χορτασμένοι από αγάπη και αποδοχή, κατανοούν ότι η όποια Μενεγάκη ακόμη και στα 80 της θα είναι σταρ. Οι γυναίκες όλου του κόσμου, ακόμη και εκείνες που υπήρξαν σύμβολα του σεξ, έχουν δικαίωμα στην κυτταρίτιδα, γιατί, γυναίκα χωρίς κυτταρίτιδα, δεν είναι γυναίκα.

Θυμάμαι την πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της μετά τον θάνατό της από το τελευταίο ξένοιαστο (;) καλοκαίρι της, στις ελληνικές θάλασσες:  Ο φακός έκανε «ζουμ» στα οπίσθιά της για να δούμε τι ακριβώς;  Ανάθεμα και αν είχα καταλάβει… Πιθανόν ο σκοπός είχε να κάνει με το να μειώσει τις ενοχές χιλιάδων γυναικών για τα 25 παραπανίσια κιλά τους, καθώς συνηθίζουν να τρώνε τρία πιτόγυρα με «απ’ όλα» ή μήπως οι πριγκίπισσες και οι διάσημες δεν έχουν «δύσκολες ημέρες», πρηξίματα, βουλιμικές κρίσεις ή λόξυγκα;

Παρακολουθώ χρόνια τώρα, μπορεί να είναι περισσότερο από δεκαετία, που την Μαντόνα την αποκαλούν «γριά». Σκασιλάρα της μεγάλη, το ξέρω. Τα ίδια λένε για την Σάρον Στόουν, τα ίδια για τη Μισέλ Φάιφερ, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες την περιφορά των «νερουλιασμένων» οπισθίων της JLo για ν’ αποκαλυφθεί μετά ότι τα «προβληματικά» ήταν αλληνής. Τι θέλει να πιστεύει ο κόσμος; Ότι και η JLo,έχει τον ίδιο κ@@@ με της Ευανθίας που φοράει κιλότα αλεξίπτωτο.

Σημασία έχει κουκλιά μου ποια χαίρεται την ζωή της περισσότερο με κυτταρίτιδα ή χωρίς. Η εμμονή όμως να δημοσιοποιούνται εικόνες που αποκαλύπτουν ό,τι ακόμη και οι μεγαλύτεροι stars του κόσμου είναι άνθρωποι και όχι ανθρωποειδή  δείχνει τον  φθόνο του ανθρώπου για την ομορφιά, που σε συνδυασμό με την φήμη και την εξουσία, δεν αντέχεται. Ας κοιτάξει ο  καθένας τα δικά του οπίσθια στον καθρέφτη και ας κάνει κουμάντο με τον «διπλανό του» στο κρεβάτι.