Παραθέτουμε αυτούσιες τις δηλώσεις του Αρσέν Βενγκέρ στο Eurosport, για τον Κώστα Μήτρογλου. Διότι όταν μιλούν οι πρωταγωνιστές, οι υπόλοιποι καλό είναι να σιωπούν:
 
«Είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός. Πρέπει να τον κοιτάξουν όλες οι μεγάλες ομάδες. Έχει εξαιρετικά στατιστικά και πολλοί μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης τον βλέπουν. Αυτό κάναμε και εμείς στο ματς με την Ρουμανία, όπου κατάφερε να σκοράρει. ΟΜήτρογλου είναι ένας παίκτης που διαρκώς εξελίσσεται και βελτιώνεται και χαιρόμαστε γι’ αυτό». 
 
Και πρόσθεσε: «Τον έχουμε δει και στον μεταξύ μας αγώνα, όπου έβαλε γκολ. Από την στιγμή που το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο πολύ στο προσκήνιο όλοι μας αρχίσαμε να τον ανακαλύπτουμε από τα διεθνή ματς. Στην Άρσεναλ βέβαια τον γνωρίζουμε καλά από τα παιχνίδια που έχουμε δώσει με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη.
 
Είμαι χαρούμενος για αυτόν γιατί είναι ένα παιδί που έχει και τα σωματικά προσόντα, αλλά και την αίσθηση να τελειώνει τις φάσεις. Αυτό το είδαμε ακόμα μία φορά με το γκολ που έβαλε με την Ελλάδα στην Ρουμανία. Είναι ένας αληθινός εκτελεστής με πολύ καλά τελειώματα. Θα πρέπει σίγουρα να δοκιμαστεί σε ένα πιο υψηλό επίπεδο προκειμένου να φανεί το τι είναι ικανός να κάνει και που μπορεί να φτάσει. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι τον τσεκάρουν. Είναι σε… επιφυλακή για χάρη του. Όταν κοιτάζεις τα στατιστικά του, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Απλά δεν γίνεται».
 
Επειδή, όπως είπαμε πιο πάνω, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές γράφουν και διηγούνται καλύτερα την ιστορία από τον καθένα, δείτε στα βιντεάκια παρακάτω, γιατί ο Μήτρογλου έχει τρελάνει όλη την Ευρώπη, με τελευταίο του «θύμα» τον άνθρωπο που έχει αναδείξει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου:
 
 
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=mnbPoWBK-Ok