Τα κύματα ήταν τεράστια και το σκάφος κλυδωνιζόταν σαν καρυδότσουφλο στα νερά του βόρειου Ατλαντικού ωκεανού. Ο μοναδικός επιβάτης του, ένας άντρας, προσπαθούσε να αντέξει τις συνεχείς επιθέσεις του κυκλώνα Γκαστόν, αρνούμενος να αποδεχτεί την μοίρα του. Ο Ανδρέας Ρόμμελ ήθελε να είναι ο πρώτος άνδρας που θα διέσχιζε κωπηλατώντας μόνος του την απόσταση από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Αγγλία και έκανε τα πάντα για να το πετύχει. Είχε ήδη καταφέρει να βγει αλώβητος από την «οργή» του τυφώνα Άλεξ και από μια μανιασμένη καταιγίδα, αλλά ο κυκλώνας Γκαστόν θα τον νικούσε διαλύοντας το σκάφος του. Δύο χιλιάδες εφτακόσια χιλιόμετρα μακριά από την Βοστόνη ο Ανδρέας γνώρισε μια προσωπική ήττα, από αυτές που όλοι οι άνθρωποι γεύονται κάποια στιγμή στην ζωή τους.

Ο «γυμναστής των celebrities» όπως τον αποκαλούν ήρθε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2004 ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή του ως ο άνθρωπος που ανέλαβε να γυμνάσει ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού χώρου. Έχοντας στο βιογραφικό του συνεργασίες με διάσημα ονόματα του Χόλλιγουντ και top models δεν ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει αμέσως από τους εγχώριους γυμναστές και να γίνει περιζήτητος.

 

 

Ο πεισματάρης Ανδρέας

Γεννημένος στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας πριν από περίπου τέσσερις δεκαετίες ο άνθρωπος με τους γραμμωμένους κοιλιακούς μεγάλωσε δείχνοντας από την ηλικία των πέντε ετών την αγάπη του για τον αθλητισμό. Όμως, η αγάπη του για το υγρό στοιχείο φάνηκε μετά τη μετακόμιση της οικογένειας της Γαλλίας όταν γράφτηκε σε ένα yacht club και άρχισε να αρμενίζει με πολλούς διαφορετικούς τύπους σκαφών στα έξι του.

Οι γονείς του παρά την οικονομική άνεση που διέθεταν φρόντισαν να του βάλουν στο μυαλό ότι, για να είναι  ελεύθερος και ανεξάρτητος, θα πρέπει μην στηρίζεται στο δικό τους πορτοφόλι. Κάπως έτσι ο έφηβος Ανδρέας Ρόμμελ άρχισε να δουλεύει σαν μπάρμαν στα δεκαπέντε του και να συγκινεί ταυτόχρονα το γυναικείο φύλο, από νεαρές καλλονές μέχρι ώριμες κυρίες, σύμφωνα με τα όσα έχουν κατά καιρούς ακουστεί για τον βίο και την πολιτεία του εκτός Ελλάδας.

Ο ίδιος ακόμα και σήμερα παραμένει απρόσιτος σε ότι έχει να κάνει με την προσωπική του ζωή, η οποία καταγράφει ήδη έναν γάμο που κράτησε έντεκα χρόνια, μια κόρη και ένα διαζύγιο. Πριν από αυτό όμως φρόντισε να κάνει πάντα αυτό που ήθελε, ακολουθώντας κατά γράμμα το αγαπημένο ρητό του μεγάλου κινέζου φιλόσοφου και ιδρυτή του Ταοϊσμού Λάο Τσε: «Οι πράξεις σου είναι η μόνη περιουσία σου».

Οι σπουδές business & marketing στο Πανεπιστήμιο του Οντάριο στον Καναδά δεν τον ενθουσίασαν ιδιαίτερα και γι’ αυτό, όταν τέσσερις κολλητοί του αποφάσισαν να ταξιδέψουν από την Γαλλία στην Μαρτινίκα, δεν το σκέφτηκε καθόλου. Ήταν φοιτητής ενάμιση χρόνο όταν μπήκε στο ιστιοπλοϊκό που αναχώρησε από το Μπολιέ Σιρ Μερ για τις μικρές Αντίλλες στην Καραϊβική, ένα ταξίδι που θα διαρκούσε οχτώ μήνες. Αυτό που μάλλον δεν φανταζόταν ποτέ ήταν ότι στο τέλος του τον περίμεναν σπουδές στην Ελβετία σε ό,τι έχει να κάνει με το fitness, την γυμναστική, τις πολεμικές τέχνες, το αερόμπικ και φυσικά το personal training, την αποκλειστική δηλαδή ενασχόληση ενός γυμναστή με έναν και μόνο πελάτη. Ο Ανδρέας Ρόμμελ ήταν δεκαοχτώ ετών όταν το ταξίδι ολοκληρώθηκε και αποφάσισε να γίνει γυμναστής.

 

 

Το Χόλιγουντ, οι σταρ και η Ελλάδα

Η επιστροφή του στην Αμερική άνοιξε κάποια στιγμή τον χορό των διάσημων πελατών που τον εμπιστεύτηκαν μετά τις κατάλληλες συστάσεις, με πρώτο και καλύτερο τον περίφημο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ που ειδικεύεται σε ρόλους που έχουν πολύ ξύλο και πιστολίδι. Ακολούθησαν και άλλοι, όπως η ιέρεια του μόντελινγκ Λίντα Ευαγγελίστα, η Εστέλ και γαλαζοαίματοι σαν την Ζάρα Αγά Χαν, πριν αποφασίσει να περάσει μόνος του τον Ατλαντικό.

Τον Σεπτέμβριο του 2004 ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να κάτσει ένα μήνα και να επιστρέψει στην Αμερική αλλά, όπως είπε σε συνέντευξή του, «οι θεοί είχαν αποφασίσει διαφορετικά». Το κατάλαβε όταν θέλησε, μετά τις πρώτες μέρες της παραμονής του, να γυμναστεί και διαπίστωσε ότι η ειδικότητά του ήταν σχεδόν ανύπαρκτη στην χώρα μας. Αποφάσισε να μείνει, το όνομά του άρχισε να κυκλοφορεί πολύ γρήγορα στα βόρεια προάστια ως «ανθρώπου που κάνει θαύματα» και οι πρώτοι πελάτες θα αφεθούν στις αναμφισβήτητες ικανότητές του.

Το πέρασμά του από το «Fame Story 4» ήταν μια από τις πρώτες του δουλειές στον χώρο της ελληνικής σόου μπιζ αλλά οι κάμερες δεν ήταν το καλύτερό του, αφού ποτέ δεν τον απασχόλησε η δημοσιότητα. Αντίθετα τον απασχόλησαν και εξακολουθούν να τον απασχολούν πολύ οι γυναίκες, αφού, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, έπαιζαν ανέκαθεν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του. «Οι γυναίκες είναι μυστήρια πλάσματα» δήλωσε σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι «είναι ευαίσθητες, σοβαρεύουν πολύ νωρίς στην ζωή τους και συνήθως λένε κάτι εννοώντας κάτι άλλο». Στην ίδια συνέντευξη είχε παραδεχθεί ότι δεν ήταν μόνος στην προσωπική του ζωή χωρίς πάντως να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για την ταυτότητα της αγαπημένης του, παραμένοντας για πολλούς ένας άντρας-μυστήριο που ήρθε στην Ελλάδα για ένα μήνα και ρίζωσε για τα καλά.