To Hράκλειο… φλέγεται. Όπως σας γράψαμε και χθες, τα πνεύματα μεταξύ Παναθηναϊκού και ΟΦΗ έχουν οξυνθεί. Μια μέρα μετά, λοιπόν, ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ζήτησε την παρουσία εισαγγελέων στον αγώνα ΟΦΗ – Παναθηναϊκού που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο.
Ο κ. Κοντονής επικοινώνησε και με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, ζητώντας αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως έγινε και στην Τούμπα για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, όπου πρέπει να ειπωθεί ότι δεν άνοιξε μύτη μέσα στο γήπεδο, με εξαίρεση μια πέτρα στην πλάτη του Τσόρι Ντομίνγκεζ.

Τα μέτρα ασφαλείας, πάντως, είναι δρακόντεια, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται εντός και εκτός του γηπέδου. Η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου ανακοίνωσε τη διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων που βρίσκονται στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του γηπέδου του ΟΦΗ, αλλά και περιμετρικά του γηπέδου, για την Κυριακή (από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ), λόγω του αγώνα.

Το παιχνίδι έχει χαρακτηριστεί υψηλής επικινδυνότητας από την αστυνομική διεύθυνση, η οποία λαμβάνει μέτρα για την διασφάλιση της τάξης. Τα μέτρα θα είναι αυστηρά, ενώ θα υπάρχουν δυνάμεις απ’ όλη την Κρήτη αλλά και την Αθήνα, με το Γεντί Κουλέ να γεμίζει από ανθρώπους της αστυνομίας.