O αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε εναντίον του Πέτρου Κωστόπουλου ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο και μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ. Το χρέος, σύμφωνα με πηγές κοντά στον παρουσιαστή, ανέρχεται στις 408.437,50 ευρώ.

Η δικηγόρος του εκδότη δήλωσε πως ο πελάτης της πούλησε δύο του ακίνητα προκειμένου να ξεπληρώσει μέρος των χρεών του. Τόνισε, μάλιστα, πως η οικογένεια Κωστόπουλου «εργάζεται σκληρά για να συντηρήσει τα τρία της ανήλικα παιδιά».

Νωρίτερα στη μέρα ο Πέτρος Κωστόπουλος παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ. Ο παρουσιαστής του MEGA και εκδότης, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λίγο μετά τις 10 το πρωί, καθώς είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του για χρέη προς τα Δημόσιο.

Το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, για να απολογηθεί και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θα ζητήσει διακανονισμό. 

Η Τζένη Μπαλατσινού, μιλώντας μέσα από την εκπομπή Πρωινό Mou στο Mega, διέψευσε τις φήμες περί σύλληψης: «Ο Πέτρος σήμερα λείπει γιατί έπρεπε να περάσει από μια νομική διαδικασία. Είναι για μια υπόθεση απ’ την πτώχευση της ΙΜΑΚΟ, πρόκειται για πλημμέλημα. Δεν συνέβη τίποτα τραγικό, είναι μια διαδικασία που αρκετοί περνάνε λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τις εταιρίες τους. Παρουσιάστηκε αυτοβούλως. Αυτό και μόνο. Και δεν έχει συλληφθεί!»,

Λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση και το MEGA: «Η εταιρία IMAKO A.E. λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών έχει υπαχθεί στο καθεστώς της πτώχευσης. Σειρά υποχρεώσεών της διευθετούνται. Ο Νόμιμος Εκπρόσωπός της, Πέτρος Κωστόπουλος μετά από πρόσκληση των Αρχών προσήλθε αυτοβούλως σήμερα στη ΓΑΔΑ και την Εισαγγελία Αθηνών για διεκπεραίωση διαδικασίας σχετικής με υποχρεώσεις της εταιρίας ΙΜΑΚΟ Α.Ε.».